Система БПД: перша лекція для підопічних фонду «Життєлюб»

12 липня 2018 року відбулася перша лекція із серії правопросвітницьких заходів, які проводять адвокати Програми «Адвокат Майбутнього» спільно з Благодійним фондом «Життєлюб».

Темою першої лекції стала система безоплатної правової допомоги: де знайти, як скористатися, які переваги та можливості вона надає для громадян, які потребують захисту своїх прав та інтересів.  Послухати адвокатів прийшло понад тридцять підопічних фонду.

Про це та багато іншого розповідали адвокати Програми Марина Старовойтова та Віктор Пальнюк. Тема виявилася настільки актуальною, що  учасники зустрічі ще годину не відпускали адвокатів після завершення лекції.

«На першій зустрічі ми говорили про безоплатну правову допомогу, кому вона надається у кримінальних справах, навіщо вона потрібна. Підопічні фонду цікавилися процедурою звернення до центрів БПД, також було багато питань, пов’язаних із захистом права власності, спадкування, дарування майна», – розповідає Марина Старовойтова.

«Ліна Костенко говорила: «Жах не в тому, що щось зміниться, — жах у тому, що все може залишитися так само». Зустріч показала, що громадяни переймаються про свої права, проте легко піддаються зовнішньому впливу. Це показово для адвокатів майбутнього. Правопросвітництво – важливий елемент не лише ознайомлення громади з правами, а й є елементом розвитку правової держави. Адже обізнаний – озброєний», – ділиться враженнями Віктор Пальнюк.

Нагадуємо, що Програма «Адвокат Майбутнього» розпочала співпрацю з БФ «Життєлюб» – серію лекцій для людей похилого віку, які допоможуть їм легше орієнтуватися в правовому полі та знати, як захищати свої права.

Детальніше про Фонд: www.happyold.com.ua

Матеріали, викладений у цій статті – це особисті погляди авторів. Вони не є офіційною позицією програми «Адвокат Майбутнього», Асоціації правників України, Всеукраїнського об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», Канадського бюро міжнародної освіти або Уряду Канади та Посольства США в Україні.

«Адвокат Майбутнього» – дієва мережа адвокатів, що об’єднує лідерів думок адвокатури, які надають правничу допомогу відповідно до найвищих етичних стандартів, є агентами змін у суспільстві та лідерами у професійній спільноті.

Програма «Адвокат Майбутнього» була розроблена протягом 2016-2017 рр. за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» з експертним внеском Канадської асоціації юристів. У 2018 р. Програма «Адвокат Майбутнього» реалізується Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки та проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що фінансується Урядом Канади та впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти.