Адвокати Майбутнього Можуть Долучитися до Роботи над Розробкою Змін до КПК України

Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності створив робочу групу зі змін до Кримінального процесуального кодексу України.

Учасник першої сотні програми “Адвокат майбутнього” Микита Нуралін та президент АПУ у відставці Денис Бугай також долучилися до роботи над розробкою змін до КПК разом з Ольгою Лопушанською, координаторкою законопроектної роботи в Асоціації правників України.

21 березня 2018 року відбулося засідання щодо підвищення ефективності досудового розслідування. Микита Нуралін окреслив існуючі проблеми застосування процесуального закону, які неодноразово обговорювались на заходах Асоціації та під час реалізації ініціативи «Ефективне застосування та модернізація Кримінально процесуального кодексу України у світлі принципу змагальності та права на захист». У рамках цієї ініціативи, що імплементується АПУ за фінансової підтримки Проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції» провели серію обговорень, присвячених питанню модернізації КПК.

Після обговорення члени робочої підгрупи продовжать напрацьовувати пропозиції для удосконалення Кодексу, які можна подати робочій групі протягом двох тижнів.

Адвокати Майбутнього, долучайтеся до удосконалення кримінального процесуального закону та направляти свої пропозиції та обґрунтування Ользі Лопушанській на адресу gr@uba.ua з темою «Зміни до КПК. Робоча група при Комітеті ВРУ».