Навчання триває: другий тренінг з аналізу та написання юридичних текстів

25-27 січня 2019 року в місті Києві Програма «Адвокат Майбутнього» провела тренінг на тему «Аналіз та написання юридичних текстів» для адвокатів-випускників Програми з першої та другої сотень. Тренінг пройшов у співпраці та за підтримки Посольства США в Україні.

Як правильно організувати процес аналітичного мислення і відобразити його за допомогою мовних засобів, – цьому адвокатів навчала тренерка Оксана Колубмет.  Експерткою на заході стала Вікторія Мітько, голова правління Громадської організації «Об’єднання адвокатів, які надають БПД».

Під час триденного тренінгу учасники дізнавалися:

  • як логічна структура тексту залежить від структури норми;
  • як ми сприймаємо та опрацьовуємо інформацію;
  • формати тексту-аналізу;
  • які елементи впливають на структуру тексту, та
  • що ми можемо спростувати і як наводити контраргументи.

КОМЕНТАРІ УЧАСНИКІВ

«На цьому тренінгу я побачила для себе можливість по-новому мислити, а не лише писати. Доводити свою позицію в суді буде набагато легше, адже тренінг «Аналіз та написання юридичних текстів» навчив нас логічності викладення думок».

«Раніше я думала, що чим більш юридичною мовою напишу текст, тим якіснішим і зрозумілішим він буде для судді, опонента. І перемога за мною! На тренінгу я зрозумів – складний юридичний текст писати дуже просто. А от написати його доступною і зрозумілою мовою, аргументовано, передбачивши контраргументи опонента, структуровано і головне – логічно і на базі аналізу норми – складно і займає багато часу. Але цьому треба вчитися. І варто такий курс вводити в юридичні школи України.

ФОТОЗВІТ тренінгу

***

«Адвокат Майбутнього» – дієва мережа адвокатів, що об’єднує лідерів думок адвокатури, які надають правничу допомогу відповідно до найвищих етичних стандартів, є агентами змін у суспільстві та лідерами у професійній спільноті.

Програма «Адвокат майбутнього» була започаткована у 2016 році і вперше реалізована у рамках проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що виконується Канадським бюро міжнародної освіти за підтримки Уряду Канади у співпраці з Координаційним центром з надання правової допомоги. Наразі вона впроваджується і розвивається за підтримки Відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Громадською організацією «Адвокат майбутнього» у партнерстві з Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів БПД.