П’ята Група Розпочала Другий Модуль Програми

2 — 4 березня 2018 року п’ята група Програми «Адвокат Майбутнього» розпочала навчання на другому модулі, який був присвячений питанням взаємодії адвоката із судом та іншими учасниками процесу.  

Протягом модулю учасники працювали над роботою зі складною та токсичною комунікацією. Адвокати також навчалися налагоджувати дієву комунікацію з процесуальними опонентами, навичкам ефективного виступу в суді та веденню переговорів за гарвардською моделлю. Також учасники дискутували на тему корупції та конфлікту інтресів та шукали шляхи протидії.

Відкрили модуль керівник Програми Андрій Вишневський та президент АПУ у відставці Денис Бугай. Також на модулі була Голова правління «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» Вікторія Мітько, менеджерка програм та радниця з правових питань Посольства США в Україні Олена Кустова, а також експертка проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Іванна Ібрагімова.

Окрім цього, суддя Верховного суду Олександра Яновська провела учасникам окремий тренінг на тему ефективного судового виступу.

Протягом модуля з учасниками працювали тренери Ірина Глущенкова та Віталій Касько. Супроводжували процес експерти Програми —  Юлія Лісова, Ольга Жуковська та Володимир Сущенко.

Надзвичайно приємно було чути відгуки за підсумками другого модуля від п’ятої групи другої сотні:

«Надзвичайно корисним було практичне завдання для відпрацювання навичок судового виступу. Організатори не тільки структурували знання, а й дали можливість використати їх на практиці та ще й подивитися на себе зі сторони. На Програмі ми трансформуємося не тільки як адвокати, але і як особистості.» – поділився враженнями учасник п’ятої групи.

«Адвокатське середовище часто є дуже токсичним у своїх комунікаціях. Класно, що на тренінгу я це зрозуміла і отримала інструменти для налагодження ефективної двосторонньої комунікації у будь-якому середовищі,» – зауважила адвокатка-учасниця Програми.

З фотозвітом тренінгу можна ознайомитися за посиланням.

Програма «Адвокат Майбутнього» була розроблена протягом 2016-2017 рр. за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» з експертним внеском Канадської асоціації юристів. У 2018 р. Програма «Адвокат Майбутнього» реалізується Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки та проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що фінансується Урядом Канади та впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти.