Четверта Група Пройшла Крайній Модуль Програми

17— 19 листопада 2017 року четверта група Програми «Адвокат Майбутнього» пройшла четвертий модуль навчання, який був присвячений темі комунікації з громадськістю та медіа, а також важливій ролі адвокації, адже однією з наскрізних тем Програми є підтримка реформ та змін. Для цього важливо опанувати навички, які дозволять адвокатам бути агентами змін.

Учасники Програми протягом модуля дискутували на тему співпраці з журналістами, ознайомившись з опитуванням журналістів і адвокатів, яке провела Програма. Окрім іншого, адвокати на практиці відпрацювали навички роботи перед камерою, інтерв’ювання та напрацювання спільної позиції команди адвокатів щодо комунікаційних стратегій в окремих кейсах. Також учасники у форматі групової роботи на практиці розробили програми адвокацій для окремих важливих та актуальних ініціатив, використавши теоретичні знання, отримані на модулі.

Тренінг відкрив керівник Програми Андрій Вишневський. Він зазначив, що не випадково адвокація та комунікація є темами останнього модуля Програми, адже ці два аспекти є важливими у діяльності адвокатів майбутнього. Також на тренінгу був присутній Президент Асоціації правників України у відставці Денис Бугай з традиційним для четвертого модуля з виступом на тему «7 елементів ефективної адвокації змін в правовій сфері»: «Одним з важливих елементів адвокаційної компанії є сам продукт. І не важливо, чи це законопроект, чи місцева локальна ініциатива. Це має бути якісний, зрілий продукт» – розпочав свій виступ Денис.

Протягом тренігу з учасниками працювали тренери Тетяна Трощинська, Лариса Денисенко та Ярослав Юрчишин. Супроводжували процес експерти Програми — Андрій Костін та Юлія Лісова.

Теми триденного тренінгу охопили такі питання:

     Взаємні стереотипи адвокатів та журналістів. Логіка та потреби ЗМІ;

     Етика адвоката і етика журналіста;

     Токсична лексика в комунікації адвоката. Баланс між професійною лексикою та доступністю;

     Ототожнення адвоката з клієнтом і суспільне сприйняття: комунікаційні стратегії у резонансній справі;

     Відпрацювання медіа-навичок;

     Практика побудови адвокаційних компаній.

Тема комунікації з громадськістю та ЗМІ не залишила нікого байдужим: «Вже традиційно я вражена тим, що тренери звертають увагу на ті аспекти та питання, на які ми ніколи як адвокати не акцентували. Тільки на цьому модулі я зрозуміла, що і адвокація і комунікація зі ЗМІ може стати ефективним інструментов в руках адвоката».

«Існує чудова приказка: Посієш вчинок – пожнеш звичку, посієш звичкупожнеш характер, посієш характер – пожнеш долю. Я впевнена, що Адвокат Майбутнього посіяв характер нової адвокатури! Ціннісний, етичний та людиноцентричний» – зазначила учасниця програми по закінченні останнього тренінгу Програми.

З фотозвітом тренінгу можна ознайомитися за посиланням.

Програма «Адвокат Майбутнього» реалізується Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки та проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що фінансується Урядом Канади та впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти. Програма «Адвокат Майбутнього» була розроблена протягом 2016-2017 років за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» з експертним внеском Канадської асоціації юристів. Погляди учасників та експертів Програми не обов’язково збігаються з офіційною позицією партнерів Програми «Адвокат Майбутнього».