Як писати юридичні тексти – системно про головне

«Продовжуємо вчитися мислити і писати однією мовою, зрозумілою клієнтові, суду та іншим учасникам процесу, деконструювати норми на елементи, виокремлювати факти і співставляти між собою одне з іншим».

8-10 лютого 2019 року у м. Києві Програма «Адвокат майбутнього» провела вже четвертий за рахунком тренінг з аналізу та написання юридичних текстів.

Захід був організрований у співпраці та за підтримки Посольства США в Україні для випускників першої та другої сотень Програми.

Тренерка Оксана Колубмет, озброївшись практичними вправами та нестандартними завданнями, вчила адвокатів правильно організовувати процес аналітичного мислення і відображати його за допомогою мовних засобів. Експертами на заході стали Вікторія Мітько, голова правління Громадської організації «Об’єднання адвокатів, які надають БПД»,  д.ю.н. Андрій Орлеан, керівник програми «Права людини у досудовому розслідуванні» Експертного центру з прав людини та к.ю.н. Сергій Гончаренко, експерт програми «Адвокат Майбутнього», професор, завідувач кафедри прав людини, міжнародного та європейського права Академії адвокатури України.

Під час триденного тренінгу учасники дізнавалися:

  • як логічна структура тексту залежить від структури норми;
  • як ми сприймаємо та опрацьовуємо інформацію;
  • формати тексту-аналізу;
  • які елементи впливають на структуру тексту, та
  • що ми можемо спростувати і як наводити контраргументи.

ФОТОЗВІТ тренінгу

***

Програма «Адвокат Майбутнього» – дієва мережа адвокатів, що об’єднує лідерів думок адвокатури, які надають правничу допомогу відповідно до найвищих етичних стандартів, є агентами змін у суспільстві та лідерами у професійній спільноті. 

Програма «Адвокат майбутнього» була започаткована у 2016 році і вперше реалізована у рамках проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що виконується Канадським бюро міжнародної освіти за підтримки Уряду Канади у співпраці з Координаційним центром з надання правової допомоги. Наразі вона впроваджується і розвивається за підтримки Відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Громадською організацією «Адвокат майбутнього» у партнерстві з Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів БПД.