Як це – бути адвокатом? Лекція для студентів ІМВ

12 жовтня 2018 року у межах правопросвітницької роботи керівник Програми «Адвокат Майбутнього» Андрій Вишневський та випускниця Алла Ширант зустрілися зі студентами Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

До аудиторії завітали першокурсники, які навчаються за спеціальністю «Міжнародне право». Лекція проходила у межах навчальної дисципліни «Вступ до спеціальності», що присвячена профорієнтації студентів.

Андрій Вишневський ознайомив студентів з історією адвокатури, особливу увагу приділивши періоду незалежності. З усіх питань найбільше студентів зацікавили  принципи, на яких побудована адвокатська діяльність. Також керівник Програми розповів про роботу системи безоплатної допомоги в Україні.

Алла Ширант, як теперішня слухачка Національної школи суддів, розповіла студентами про цілі та фундаментальні цінності таких професій як суддя, прокурор, адвокат та нотаріус. Також вона розповіла про етичні та інші особливості роботи адвоката в кримінальному процесі.

Важливо, що зустріч зі студентами пройшла не стільки у форматі лекції, скільки у форматі питання-відповіді, що говорить про зацікавленість майбутніх колег у професії адвоката в Україні.

***

«Адвокат Майбутнього» – дієва мережа адвокатів, що об’єднує лідерів думок адвокатури, які надають правничу допомогу відповідно до найвищих етичних стандартів, є агентами змін у суспільстві та лідерами у професійній спільноті.

Програма «Адвокат Майбутнього» була розроблена протягом 2016-2017 рр. за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» з експертним внеском Канадської асоціації юристів. У 2018 р. Програма «Адвокат Майбутнього» реалізується Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки та проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що фінансується Урядом Канади та впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти.