Шоста Група Учасників Розпочала Навчання

12 — 14 січня 2018 року шоста група Програми «Адвокат Майбутнього» пройшла навчання на першому модулі, який був присвяченій темі комунікації з клієнтом.  

Відкриття модуля відвідали керівник Програми Андрій Вишневський та президент АПУ у відставці Денис Бугай. Також модуль відвідали Голова правління «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» Вікторія Мітько, координатор проекту Відділ з правоохоронних питань та Керівник групи експертів Проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні».

Протягом першого модуля учасники працювали над такими важливими темами під час роботи з клієнтом, як: налагодження двосторонньої комунікації; інтерв’ювання та консультування клієнта; планування справи та стратегії з метою якісного надання правничої допомоги; а також з’ясовували роль адвоката у просуванні рівного доступу до правосуддя та питання етики спілкування та обов’язки адвоката перед клієнтом. Також учасники навчалися управляти емоціями та стресом.

Протягом тренігу з учасниками працювала тренерка Ірина Глущенкова. Супроводжували процес експерти Програми — Андрій Костін та Юлія Лісова.

Надзвичайно приємно було чути відгуки за підсумками першого модуля від першої групи другої сотні:

«Тема першого модуля присвячена роботі з клієнтом. На жаль до програми я не приділяла цьому питанню достатньо уваги, оскільки вважала, що адвокат є винятково носієм «законів та кодексів». Якщо б кожен адвокат зміг отримати знання та навички, які ми отримали протягом трьох днів, і використати їх – це точно вивело б на новий рівень правової культури в країні. Адже, як виявилося, саем від нас – адвокатів – цей рівень є в залежності» – зазначила учасниця шостої групи.

Однією з тем модуля була робота з професійним вигорянням – «На модулі я зрозумів, що я вже останні роки знаходжусь у стані професійного виснаження. І це дуже шкодило моїй практиці, а головне – клієнтам. Тепер я зрозумів, що з цим можна боротися, і прийоми боротьби не такі вже і складні» – зауважив адвокат-учасник програми.

З фотозвітом тренінгу можна ознайомитися за посиланням.

Програма «Адвокат Майбутнього» була розроблена протягом 2016-2017 рр. за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» з експертним внеском Канадської асоціації юристів. У 2018 р. Програма «Адвокат Майбутнього» реалізується Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки та проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що фінансується Урядом Канади та впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти.