Сьома Група Завершила Другий Модуль Програми

30 березня — 1 квітня 2018 року вже сьома група Програми «Адвокат Майбутнього» розпочала навчання на другому модулі, який був присвячений питанням взаємодії адвоката із судом та іншими учасниками процесу.  

Протягом модулю учасники розглядали теми тренінгу, які охоплюють проблеми складної та токсичної комунікації, маніпуляцій. Адвокати також вчилися налагоджувати дієву комунікацію з процесуальними опонентами та судом, навичкам ефективного виступу в суді та веденню переговорів за гарвардською моделлю. Також учасники дискутували на тему корупції та конфлікту інтресів та шукали шляхи їх протидії.

Відкрили модуль керівник Програми Андрій Вишневський. Також на модулі були присутні президент АПУ у відставці Денис Бугай та Голова правління «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» Вікторія Мітько, менеджерка програм та радниця з правових питань Посольства США в Україні Олена Кустова.

Окрім цього, суддя Верховного суду Олександра Яновська провела учасникам окремий тренінг на тему ефективного судового виступу.

Протягом модуля з учасниками працювали тренери Ірина Глущенкова та Віталій Касько. Супроводжували процес експерти Програми —  Юлія Лісова та Сергій Гончаренко.

«Різноманіття тренерів на цьому модулі дозволило нам отримати ще більше інформації багатоманітного направлення. Особливо корисною для себе вважаю тему «протидія токсичній та проблемній комунікації». Після 10 років практики в професії я зрозумів, що сарказм та інші токсини не є найкращим варіантом спілкування, а, навіть, навпаки. І не тільки в судовому засіданні,» — поділився враженнями учасник сьомої групи.

«Другий модуль став логічним продовженням першого. Важливо навчитися комунікувати не тільки з клієнтами, а і з опонентами та судом. І від цього залежить левова доля успіху у нашій адвокатській практиці.   А ще я дуже люблю своїх колег по групі. Ми всі змогли разом з тренерами та експертами побудувати такий клімат на тренігу, який сприяє нашому розвитку та росту.» — зауважила адвокатка-учасниця Програми.

З фотозвітом тренінгу можна ознайомитися за посиланням.

Програма «Адвокат Майбутнього» була розроблена протягом 2016-2017 рр. за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» з експертним внеском Канадської асоціації юристів. У 2018 р. Програма «Адвокат Майбутнього» реалізується Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки та проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що фінансується Урядом Канади та впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти.