Шоста група завершила четвертий Модуль Програми

7 — 9 вересня 2018 року шоста група Програми «Адвокат Майбутнього» пройшла четвертий модуль навчання, який був присвячений комунікації з громадськістю та медіа, а також ролі адвокації в спільноті.

Однією з наскрізних тем Програми є підтримка реформ та якісних змін. Для цього адвокатам важливо опанувати навички, які дозволять їм стати агентами змін.

Протягом модуля учасники дискутували на тему співпраці з журналістами, ознайомившись з результатами опитування журналістів і адвокатів, яке раніше провели організатори Програми.

Адвокати тренували вміння працювати перед камерою, навички інтерв’ювання та розробки спільної позиції з комунікаційних стратегій в окремих справах. У форматі групової роботи учасники розробили програми адвокацій для окремих важливих та актуальних ініціатив, використавши теоретичні знання, отримані на модулі.

На тренінгу були присутні менеджерка українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Оксана Кікоть, менеджерка    програм Посольства США в Україні Юлія Панасюк,  керівник Програми   Андрій Вишневський та Президент Асоціації правників України у відставці Денис Бугай.

Протягом тренінгу з учасниками працювали тренерки Тетяна Трощинська, Лариса Денисенко та Яросла Юрчишин. Супроводжували процес експерти Програми — Андрій Костін та  Юлія Лісова.

Теми триденного тренінгу охопили такі питання:

  • Комунікація та розвиток партнерства зі ЗМІ. Логіка та потреби ЗМІ;
  • Етика адвоката й етика журналіста;
  • Токсична лексика в комунікації адвоката. Баланс між професійною лексикою та доступністю;
  • Ототожнення адвоката з клієнтом і суспільне сприйняття: комунікаційні стратегії у резонансній справі;
  • Інтерв’ю та коментар для ЗМІ;
  • Практика побудови адвокаційних компаній.

«Після кожного модуля Програми я відчуваю обов‘язок починати діяти. Змінювати себе, свою адвокатську практику, суспільство навколо себе. Після четвертого модуля, де ми вчилися просувати ідеї, адвокатувати їх, тепер ми маємо інструменти втілювати все заплановане та бути справжніми агентами змін» — поділилась враженнями учасниця шостої групи.

«За чотири модулі програми ми створили таку спільноту, яка стала ледь не найважливішою підтримкою в моєму професійному житті та на шляху мого особистісного розвитку. Не можна сказати, що Програма створила та вивчила дві сотні адвокатів або 8 груп. Ми всі отримали й стали частиною потужної спільноти!» — поділився враженнями учасник шостої групи.

З ФОТОЗВІТОМ тренінгу можна ознайомитися за посиланням.

***

Програма «Адвокат Майбутнього» була розроблена протягом 2016-2017 рр. за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» з експертним внеском Канадської асоціації юристів. У 2018 р. Програма «Адвокат Майбутнього» реалізується Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки та проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що фінансується Урядом Канади та впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти.