П’ята група завершила навчання у Програмі

5-7 жовтня 2018 року п’ята група Програми «Адвокат Майбутнього» пройшла четвертий модуль навчання, який був присвячений комунікації з громадськістю та медіа, а також ролі адвокації в просуванні реформ в державі.

Протягом трьох днів адвокати вдосконалювали свої навички в роботі зі ЗМІ у справах, які викликають суспільний резонанс, вчилися правильно та відповідально використовувати соціальні медіа, відстоювати принципи верховенства права. Також, адвокати на практиці відпрацювали навички роботи перед камерою, інтерв’ювання та напрацювання спільної позиції команди адвокатів щодо комунікаційних стратегій в окремих кейсах. Крім того, учасники у форматі групової роботи практично розробили програми адвокацій для окремих важливих та актуальних ініціатив, використавши при цьому теоретичні знання, отримані на модулі.

Варто зазначити, що однією з наскрізних тем усіх модулів Програми є підтримка реформ та якісних змін. Для цього адвокатам важливо опанувати навички, які дозволять їм реалізовувати найамбітніші проекти на стати справжніми агентами змін.

Відкрив роботу заключного модулю керівник Програми «Адвокат Майбутнього» Андрій Вишневський. Протягом тренінгу з учасниками працювали тренерки Тетяна ТрощинськаЛариса Денисенко та Ярослав Юрчишин. Супроводжували процес експерти Програми — Володимир Сущенко та Ольга Жуковська.

Теми триденного тренінгу охопили такі питання:

  • Комунікація та розвиток партнерства зі ЗМІ. Логіка та потреби ЗМІ;
  • Етика адвоката й етика журналіста;
  • Токсична лексика в комунікації адвоката. Баланс між професійною лексикою та доступністю;
  • Ототожнення адвоката з клієнтом і суспільне сприйняття: комунікаційні стратегії у резонансній справі;
  • Інтерв’ю та коментар для ЗМІ;
  • Практика побудови адвокаційних компаній.

З ФОТОЗВІТОМ тренінгу можна ознайомитися за посиланням.

***

Програма «Адвокат Майбутнього» була розроблена протягом 2016-2017 рр. за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» з експертним внеском Канадської асоціації юристів. У 2018 р. Програма «Адвокат Майбутнього» реалізується Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки та проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що фінансується Урядом Канади та впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти.