Дев’ята група розпочала навчання на другому модулі Програми

Протягом 31 травня – 2 червня 2019 року дев’ята група (G9) третього сезону «Адвокат майбутнього» пройшла навчання на другому модулі Програми.

Адвокати продовжували роботу над ефективною комунікацію. Цього разу – з судом та іншими учасниками процесу. На відкритті тренінгу учасників привітав керівник Програми Андрій Вишневський.

Тренерами модулю стали Світлана Савчук, сертифікована бізнес-тренерка з 15-річним стажем роботи у галузі бізнес-освіти та Пітер Ярош, радник з правових питань Департаменту юстиції США в Посольстві США в Україні.

Асистенткою тренерки Світлани Савчук стала випускниця другого сезону Програми, адвокатка Тамара Бугаєць. Асистентом Пітера Яроша став випускник другого сезону Програми, адвокат Роман Шпирка.

Протягом тренінгу учасників супроводжував експерт групи – Андрій Костін, заступник голови Ради адвокатів Одеської області, член Міжнародної асоціації юристів (IBA).

Спеціальною гостею заходу стала суддя Верховного Суду Олександра Яновська, яка поділилася практичними порадами щодо виступу у суді та взаємодії з іншими учасниками процесу.

Ключовими складовими модулю стали такі блоки питань:

  • Складна та токсична комунікація
  • Ефективні переговори
  • Виступ в суді
  • Робота зі свідками

Варто зазначити, що Програма другого модуля була вдосконалена тренерами та експертами модуля за участі команди Програми на підставі опитувань учасників 2017 та 2018 років.

Коментар учасниці та учасника G9

«Сказати, що це був високопрофесійний, крутий модуль – це нічого не сказати. Тепер розумію слова учасників перших двох сотень: «Ми вам заздримо». Дякую всім причетним до його організації та проведення. Ви проробили величезний шлях і ваша праця неймовірна! G10, G11, G12 я вам вже заздрю».

«Важливо, що на тренінгах ми можемо відшліфувати нові навички, а за бажанням можемо дозволити собі  поекпериментувати, як це було на темі «Допит свідка», і не піддавати при цьому загрозі своїх клієнтів. І повернутися до реальної робти вже з новими знаннями та відпрацьованими навичками».

***

Коментарі, викладені у цій статті – це особисті думки учасників. Вони не є офіційною позицією ГО «Адвокат Майбутнього», ВГО «Асоціація правників України», ВГО «Всеукраїнське об’єднання адвокатів, які надають БПД» та Посольства США в Україні.

Програма «Адвокат Майбутнього» – дієва мережа адвокатів, що об’єднує лідерів думок адвокатури, які надають правничу допомогу відповідно до найвищих етичних стандартів, є агентами змін у суспільстві та лідерами у професійній спільноті. 

Програма «Адвокат майбутнього» була започаткована у 2016 році і вперше реалізована у рамках проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що виконується Канадським бюро міжнародної освіти за підтримки Уряду Канади у співпраці з Координаційним центром з надання правової допомоги. Наразі вона впроваджується і розвивається за підтримки Відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Громадською організацією «Адвокат майбутнього» у партнерстві з Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів БПД.