Медіація. Базові навички. Тренінг для адвокатів майбутнього.

У європейських країнах 80% спорів, що перебувають у провадженні суду і передаються на медіацію, вирішуються без судового розгляду. У США медіація – безумовний атрибут правової системи. В Україні поступово медіація стає все більш помітним та необхідним інструментом в адвокатській діяльності.

Медіація нерідко стає єдиним ефективним способом вирішення спорів. І саме залучення адвокатами медіатора може допомогти швидко вирішити спір та задовольнити інтереси обох сторін. Важливо, що на відміну від формального судового процесу під час медіації сторони доходять згоди самостійно.

6-7 червня 2019 року Програма «Адвокат майбутнього» за підтримки Посольства США в Україні провела дводенний міжмодульний тренінг для 24 адвокатів третьої сотні на тему «Медіація. Базові навички. Роль адвоката під час медіації». Тренінг проводили досвідчені медіатори та тренери Роман Коваль та Альона Горова. Учасники тренінгу були відібрані спеціальною комісією на підставі надісланих анкет.

Тренінг був присвячений базовим темам, які охоплює процес медіації:

  • підходи до вирішення конфліктів;
  • роль адвоката під час медіації;
  • різниця між позиціями та інтересами в процесі медіації;
  • стратегія роботи з упередженнями під час медіації;
  • принципи медіації та етика медіатора.

ФОТОЗВІТ ЗАХОДУ

 

***

Програма «Адвокат Майбутнього» – дієва мережа адвокатів, що об’єднує лідерів думок адвокатури, які надають правничу допомогу відповідно до найвищих етичних стандартів, є агентами змін у суспільстві та лідерами у професійній спільноті. 

Програма «Адвокат майбутнього» була започаткована у 2016 році і вперше реалізована у рамках проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що виконувався Канадським бюро міжнародної освіти за підтримки Уряду Канади у співпраці з Координаційним центром з надання правової допомоги. Наразі вона впроваджується і розвивається за підтримки Відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Громадською організацією «Адвокат майбутнього» у партнерстві з Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів БПД.