Адвокати майбутнього продовжують правопросвітницьку роботу

8 червня 2019 року випускниця Програми «Адвокат майбутнього» адвокатка Олена Волошина провела підопічним Благодійного фонду «Життєлюб» лекцію з правопросвітництва.

Адвокатка надала поради бабусям і дідусям, як не потрапити до рук шахраїв та які популярні оманливі схеми використовують зловмисники, щоб нажитися на довірі літніх людей.

«Тема «шахрайства» була вибрана не просто так. Я хоч і адвокат з 12 річним стажем, але неодноразово потрапляла в лапи шахраїв.» 

«Людина так влаштована, що їй завжди здається: погане може статися з ким завгодно, але не з нею. Навіть той, хто одного разу потрапив на гачок аферистів, все одно впевнений: тепер-то він обережний і більше цього ніколи не станеться. Але шахраї дуже винахідливі, і тому люди знову і знову потрапляють в розставлені пастки» – поділилась Олена.⠀

На зустрічі лекторка разом з учасниками розбиралися з цим видом злочинів і детально пропрацювали найпоширеніші способи обману:

  • Афери в інтернет-магазинах
  • Афери з орендою квартир / ріелтори
  • Афери з нерухомістю
  • Афери з банківськими картами
  • Афери з інтернет-послугами
  • Афери з благодійними організаціями
  • Афери з автомобілями

Такі лекції «створюють можливості для людей похилого віку не боятися плину часу и бути частиною сучасного світу», – переконана Олена Волошина.

Співробітництво з БФ «Життєлюб» розпочалося близько року тому. Випускники Програми вже провели більше десяти лекцій з питань, які мають найважливіше значення для підопічних фонду.

Якщо ви готові приєднатися до ініціативи, пишіть на адресу info@tomorrowslawyer.org та пропонуйте теми, з яких ви готові вести правопросвітницьку роботу.

***

Програма «Адвокат Майбутнього» – дієва мережа адвокатів, що об’єднує лідерів думок адвокатури, які надають правничу допомогу відповідно до найвищих етичних стандартів, є агентами змін у суспільстві та лідерами у професійній спільноті. 

Програма «Адвокат майбутнього» була започаткована у 2016 році і вперше реалізована у рамках проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що виконується Канадським бюро міжнародної освіти за підтримки Уряду Канади у співпраці з Координаційним центром з надання правової допомоги. Наразі вона впроваджується і розвивається за підтримки Відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Громадською організацією «Адвокат майбутнього» у партнерстві з Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів БПД.