Перший спільний двотисячник адвокатів майбутнього!

15-17 червня 2019 року команда адвокатів майбутнього здійснила спільний похід на гору Піп Іван та сплавилася по річці Чорний Черемош.

Літні походи випускників та учасників Програми вже стали доброю традицією – важко уявити умови, в яких більше проявляються лідерські якості, формується командний дух та міцніє взаємодопомога.

Розповідаємо як все було у коментарях та враженнях наших учасників.

Коментарі учасників:

Станіслав Борис

Я не поціновувач активного відпочинку, але завжди доля дарує мені саме такий. Три дні разом із улюбленими адвокатами майбутнього на Прикарпатті стали для мене суцільним відкриттям. Я вперше сплавлявся по річці, вперше зійшов на гору Піп Іван, вперше співав таких чудових пісень коло вогнища! Дякую вам, дорогі друзі, і до наступних звершень!


Анна Василенко

За підсумками останніх модульних та міжмодульних заходів головним гаслом лунає «Немає нічого неможливого». Насправді є, але не для адвокатів майбутнього. Змінивши офісний «наряд» на більш зручний (як нам здавалось на той момент) АМ І-ІІІ сотень вирушили підкорювати нові горизонти, зустрічати світанок у горах та встановлювати власні рекорди з витримки, хоробрості та нових талантів.

Прикарпаття зустріло нас сонячними обіймами, що дало змогу здійснити у перший день неймовірний сплав по річці Чорний Черемош (довжина – 87 км., уклін-14 м/км): це був рафтинг для групового сплаву та байдарки для взагалі безстрашних (і такі серед нас були).

За планом це був звичайний сплав, але в процесі АМ влаштували справжні перегони з небезпекою та бурхливими перекатами на найстрімкіших ділянках річки. Проте найцікавіше почалося на другий день, коли частина групи пішла з важкими рюкзаками в гори, залишаючись на Піп Іван (висота – 2022 метри) з ночівлею, а інша частина (її учасники назвали «лайт варіант» або «лакшері») здійснювала «прогулянку» до вершини Піп Іван та повернення на базу.

Уже по обіді стало зрозуміло, що шлях не такий легкий, а повертатись треба. Але мальовничі краєвиди, нездолане бажання зробити це та колосальна підтримка один одного – все це рухало нас до мети. І ми все ж таки це зробили, кожний окремо та всі разом!

Хочу висловити щиру вдячність організаторам АМ, які доклали надзвичайних зусиль для того, щоб все відбулося, нашим екскурсоводам, які не давали нам заблукати та кожному з учасників, з ким ми пройшли цей шлях. Тож тепер у нас є: море задоволення,  міцні м’язи (28 км, 42000 кроків, 13 годин безперервної подорожі); новий музичний Бенд та заборона вживати оманливе слово «Лакшері». А якщо ненароком ви десь почуєте, що хтось іде «Бамбашити» (підслухано у G10), то ж знайте, АМ вирушили назустріч новим пригодам….


Андрій Яковлєв

Особисто для мене, то були перші гори з наплічником та ночівлею.

Коли йдеш рафтом по Черемошу, не можеш не помітити красу навколо, річка, гори, де місцями взяв оборону сніг (мольфари кажуть, що він до серпня лежатиме… то варто побачити!). Ну, а які сильні відчуття в горах, коли те йдеш там, де раніше з низини око отримувало насолоду, важкувато, але навколишня краса допомогла забути втому.

На привалі чекав табір, а ввечері «мішленівська» вечеря в гарній компанії. Так, в горах з цим просто: ти можеш відчути людину, що поруч, бо у вас багато спільного, разом ви радієте потічку, де можна напитись талою водою і разом ви бавитесь вцілілим снігом.

Краса неймовірна, лише трохи сумно, що австрійці в XIX сторіччі більше зробили для розвитку Карпат, аніж дотепер, хоча деінде щось відновлюється. Поза тим, ми здолали Піп Іван – 2022 метрів….

Маєш відчуття краси, сили природи, доброго настрою, теплих зустрічей, красивих посмішок, захоплень. То місцина, де народжується прагнення піднятися ще вище (фізично та алегорично).  Отже, продовження буде!

Анна Лиско

Для кожного адвоката важливо якісно відпочивати та змінювати звичний формальний одяг та краєвиди за вікном. А ще краще, коли такий відпочинок відбувається в компанії улюбленої спільноти адвокатів майбутнього!

Цього року ми вперше піднялись на вершину Піп Іван Чорногірський висотою понад 2 тисячі метрів! Ми зробили більше 40 тисяч кроків та подолали близько 30 кілометрів, випили багато літрів гірських струмочків та зробили безліч надзвичайно емоційних світлин.

Ми готували їсти, співали, відбивались від зграй мушок та комарів, рятувались від сонячних променів та з великим ентузіазмом продовжували рух вперед. У відповідь гори дозволили нам насолодитись красою хребтів, полонин, світанків та цвітінням червоної рути, а також поділились з нами своїм величезним запасом енергії та спокою.

Окрім цього, ми подолали близько семи кілометрів Чорним Черемошем під час рафтингу! Це був надзвичайно цікавий досвід взаємодії в командах, змагання між різними рафтами та навіть занурення в холодну гірську річку. До зустрічі у нових мандрівках!

ФОТОЗВІТ ПОХОДУ

***

Програма «Адвокат Майбутнього» – дієва мережа адвокатів, що об’єднує лідерів думок адвокатури, які надають правничу допомогу відповідно до найвищих етичних стандартів, є агентами змін у суспільстві та лідерами у професійній спільноті. 

Програма «Адвокат майбутнього» була започаткована у 2016 році і вперше реалізована у рамках проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що виконується Канадським бюро міжнародної освіти за підтримки Уряду Канади у співпраці з Координаційним центром з надання правової допомоги. Наразі вона впроваджується і розвивається за підтримки Відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Громадською організацією «Адвокат майбутнього» у партнерстві з Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів БПД.