Третя група учасників програми «Адвокат Майбутнього» розпочала навчання

18 — 20 березня 2017 року для третьої групи учасників програми «Адвокат Майбутнього» (далі — Програми) пройшов перший модуль, присвячений питанням комунікації з клієнтом.

З адвокатами-учасниками працювали тренер Ірина Глущенкова та експерт Програми Дмитро Кухнюк за участі Юлії Лісової. Традиційно з вітальними словами до учасників звернулися президент Асоціації правників України Денис Бугай та керівник Програми Андрій Вишневський. На тренінгу присутніми також були менеджерка та керівниця групи експертів українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Оксана Кікоть та Іванна Ібрагімова, голова правління ГО «Всеукраїнське об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» Вікторія Мітько та адвокатка, ведуча Громадського радіо, письменниця, правозахисниця Лариса Денисенко.

Не зважаючи на таку яскраву індивідуальність кожного, їхні різні спеціалізації та різний рівень залученості до надання безоплатної правової допомоги, учасники відчули переваги роботи у команді однодумців та професіоналів. Адвокати забули на три дні про свої серйозні статуси і регалії та із задоволенням занурилися у творчу дружню атмосферу тренінгу. За словами адвокатів-учасників, «у них відбулося переусвідомлення процесу спілкування з клієнтами, тим паче, із вразливими верствами населення. Ми отримали відповіді на найскладніші питання, які виникають у професії. Тренінг допоміг нам подивитися на себе зі сторони та зрозуміти, у якому напрямі необхідно рухатися далі у роботі над собою». І вже сьогодні адвокати мають змогу ефективно застосувати всі отримані знання та навички побудови ефективної комунікації, управління емоціями та подолання стресу, а головне — розуміння клієнта, створення з ним довірливих відносин, надання йому високоякісної допомоги.

Почуті протягом тренінгу думки колег стали важливим поштовхом до професійного розвитку. Всі знання склалися в загальну картинку та систематизувалися. «Хочеться бути агентами змін, нести далі набуті знання в правове суспільство, ділитися ними з колегами», — зазначили учасники.

З фотозвітом тренінгу можна ознайомитися за посиланням.

***

Нагадуємо, що програма «Адвокат Майбутнього» реалізується Асоціацією правників України (АПУ) та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу (BALAP) за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги, та фінансується Урядом Канади.

Програма «Адвокат Майбутнього» — перша всеукраїнська програма для професійного розвитку адвокатів, покликана підтримати співтовариство однодумців-професіоналів, які прагнуть підвищити якість правничої допомоги, ефективно впроваджувати реформи у сфері правосуддя, розвивати професійну спільноту.

Програма розрахована на чотири навчальні модулі, які охоплюють найважливіші теми у роботі адвоката, такі як робота з клієнтом, взаємодія з колегами — процесуальними опонентами, комунікація у юридичному співтоваристві, зв’язки з громадськістю та медіа.