Друга група учасників пройшла другий модуль програми «Адвокат Майбутнього»

12 — 14 травня 2017 року для другої групи учасників програми «Адвокат Майбутнього» (далі – Програми) пройшов другий модуль, присвячений питанням взаємодії адвоката із судом та іншими учасниками процесу.

Керівник Програми Андрій Вишневський зазначив, що атмосфера проекту є унікальною і цінною вже сама по собі. «Ми тут обмінюємося не тільки знаннями та емоціями, не тільки комунікуємо на професійному рівні, ми тут обмінюємося позитивною енергією і один одного підзаряджаємо. Давайте так само і далі підтримувати це і використовувати цю енергію для добрих справ», — звернувся від до учасників.

З учасниками працювали тренер Ірина Глущенкова, адвокатка, правозахисниця, письменниця Лариса Денисенко та тренер з медіації Роман Коваль. Супроводжували процес експерти Програми — Ольга Жуковська, Андрій Костін, Володимир Сущенко та Юлія Лісова за підтримки експерта українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Іванни Ібрагімової. Теми триденного тренінгу охопили проблеми складної та токсичної комунікації; конфлікт інтересів та протидію корупції;  медіацію та роль адвоката в процесі медіації. Під час навчання також відбулося обговорення актуальних питань по взаємодії із судами із суддею адміністративного суду міста Львова Володимиром Кравчуком.

Під час відкриття тренінгу учасників також привітали менеджер Програми Дар’я Писаренко та експерт Програми, адвокат, керівник відокремленого підрозділу ГО «Всеукраїнське об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» Юлія Лісова. За словами Юлії відчувається, що стосунки у групі від модулю до модулю покращуються і стають більш дружніми, що, безумовно, сприяє на ще більш продуктивну роботу на тренінгу. Участь у тренінгу також взяли Президент Асоціації правників України Денис Бугай та команда програми «Адвокат Майбутнього».

Учасникам вже було з чим порівнювати ІІ модуль, саме тому вони щиро зазначили, що «Програма встановила дуже високу планку після першого модуля. І всі ми погоджуємось, що якість не просто була на такому ж високу рівні, а ще і піднялась вище».

Також адвокати-учасники звернули увагу, що «на справді, в роботі протягом цього тренінгу нам дуже допомогло сильне підґрунтя І модулю». Адже Програма розроблена канадськими та українськими експертами з обов’язковим послідовним зв’язком між кожним модулем. «Я бачу три величезних блоки, які є фундаментом наших тренінгів, а загалом і нашої роботи. Це наші зв’язки, це розвиток наших soft-skills і останнє,  це наші цінності. І якщо це три такі окремі цеглинки, то наші тренери є тим цементом, що поєднує все це».

На ІІ модулі були опрацьовані такі важливі питання, як конфлікт інтересів та протидія корупції, складна та токсична комунікація, медіація та роль адвоката в процесі медіації. «Ми всі думали над цими питаннями. І я дуже вдячна тренерам та експертам, що дали нам якісне та мудре підґрунтя для роздумів на ці теми», —  зазначила учасниця Програми.

З фотозвітом тренінгу можна ознайомитися за посиланням.

***

Нагадуємо, що програма «Адвокат Майбутнього» реалізується Асоціацією правників України (АПУ) та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу (BALAP) за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги, та фінансується Урядом Канади.

«Адвокат Майбутнього» — перша всеукраїнська програма професійного розвитку для адвокатів, що спрямована на розвиток softskills. Програма була розроблена канадськими адвокатами та адаптована українськими експертами.

Всього з 707 конкурсантів було обрано 111 адвокатів, які протягом 2017 року пройдуть чотири навчальні модулі, що будуть проходити у Києві, Львові, Харкові та Одеси.

Теми навчальних модулів: робота з клієнтом, взаємодія адвоката із судом та іншими учасниками процесу, комунікація у юридичному співтоваристві та зв’язки з громадськістю і медіа.