Передання Знань – Запорука Формування Адвокатури Майбутнього

28 листопада 2017 року учасники першої сотні Програми «Адвокат Майбутнього» адвокати Денис Лінчевський та Оксана Сьора провели зустріч-тренінг на тему «Взаємодія адвоката з судом та іншими учасниками процесу», під час якої поділились з адвокатами Кіровоградщини знаннями, набутими під час проходження другого модуля Програми.

За допомогою матеріалів, розроблених канадськими партнерами Програми та адаптованих українськими експертами, Оксана та Денис відпрацювали з учасниками тренінгу питання налагодження дієвої комунікації з процесуальними опонентами, дотримання етики спілкування. Під час зустрічі адвокати зосередились на базових питаннях управління конфліктами та спілкування з токсичними співрозмовниками. Ця сесія тренінгу викликала жваву дискусію, адже виявилось, що кожен з присутніх має достатньо багатий досвід перебування під тиском токсичного партнера з комунікації. Тому, на переконання усіх учасників заходу, оволодіння техніками протидії має бути обов’язковим навиком в арсеналі кожного адвоката.

Крім цього, учасники другої та четвертої груп першої сотні приділили увагу питанням оволодіння навичками ефективного виступу адвоката у суді. Окрім іншого, адвокати – учасники заходу мали нагоду попрактикувати свою захисну промову у модельному судовому засіданні.

Не оминули увагою також і теми реформ в країні та засади участі адвоката в медіації. На переконання усіх присутніх цей важливий інструмент позасудового вирішення спорів в умовах реформування процесуального законодавства є перспективним та таким, що потребує додаткової уваги з боку адвокатів. Свій внесок у ґрунтовне розкриття вказаної теми зробили також учасники заходу, які мають сертифікати про оволодіння базовими навичками медіації та приймали участь у міжнародному Львівському форуму медіації.

Завдяки гостинності та відкритості до співпраці керівника Регіонального центру з надання БВПД у Кіровоградській області Кропліса Л.В., захід було проведено на базі Центру за його сприяння у всіх організаційних моментах. Приємною є також конструктивна позиція місцевих органів адвокатського самоврядування у сприянні проведенню заходу, участь у ньому досвідчених адвокатів регіону, членів органів адвокатського самоврядування, а також привітання учасників тренінгу та побажання плідної роботи від голови Ради адвокатів Кіровоградської області Малюти Р.В.

Шановні учасники, звертаємо вашу увагу, що поширення та використання матеріалів, розроблених у межах Програми та отриманих учасниками під час навчання, можливе лише за умови дотримання Правил використання матеріалів.
Програма «Адвокат Майбутнього» реалізується Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки та проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що фінансується Урядом Канади та впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти. Програма «Адвокат Майбутнього» була розроблена протягом 2016-2017 років за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» з експертним внеском Канадської асоціації юристів. Погляди учасників та експертів Програми не обов’язково збігаються з офіційною позицією партнерів Програми «Адвокат Майбутнього».
Шановні учасники, ми нагадуємо, що Програма «Адвокат Майбутнього» рада отримувати та ділитися з усією спільнотою Програми Вашими успіхами та подіями професійного життя. Чекаємо на Ваші повідомлення за адресою: info@tomorrowslawyer.org.