Адвокати Майбутнього Проаналізували Кримінальний Процесуальний Кодекс

У Києві відбулася міжнародна конференція “Кримінальний процесуальний кодекс України: проблеми застосування та перспективи удосконалення”, присвячена п’ятій річниці КПК. Конференцію організували Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності спільно з Комітетом з питань правової політики та правосуддя за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу в Україні. На заході обговорювали актуальні проблеми, які виникають під час застосування окремих положень Кримінального процесуального кодексу України та можливі способи їх вирішення.

Під час конференції відбулися панельні дискусії за участі Адвокатів Майбутнього. Учасниця Програми Оксана Дитинко виступила з аналізом заочного кримінального провадження за правилами нового КПК. Зокрема, адвокатка порівняла особливості застосування заочного кримінального провадження в Україні з міжнародним досвідом та запропонувала шляхи його вдосконалення.

Також з доповіддю виступив учасник другої групи Адвокатів Майбутнього Євген Грушовець. Адвокат розповідав про реалії практики захисту прав потерпілих за КПК.

У конференції також взяли участь народні депутати, керівники та представники правоохоронних органів, провідні міжнародні експерти, представники громадських та міжнародних організацій. Так, з доповідями виступали Генеральний прокурор України Юрій Луценко, Заступник Міністра внутрішніх справ Вадим Троян, Голова Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем’якін, Консультант проектів Ради Європи та екс-прокурор Грузії Ерік Сванідзе, Президент Асоціації правників України (АПУ) у відставці Денис Бугай.

Крім того, конференцію відвідали учасник Програми Микита Нуралін та експерт Програми «Адвокат Майбутнього», Заслужений юрист України Володимир Сущенко.

Програма «Адвокат Майбутнього» пишається учасниками, що дійсно стають агентами змін у професії і працюють над поліпшенням процесуального законодавства разом з найвпливовішими юристами країни.

Шановні учасники, ми нагадуємо, що Програма «Адвокат Майбутнього» рада отримувати та ділитися з усією спільнотою Програми Вашими успіхами та подіями професійного життя. Чекаємо на Ваші повідомлення за адресою: info@tomorrowslawyer.org.