Антикорупція в земельних правовідносинах – тренінг у Харкові

Одна з характерних особливостей адвокатів нашої спільноти – це проактивність та готовність ділитися знаннями та досвідом. Адвокати передають отримані знання на тренінгах, які проводять у різних куточках країни. Власне, готовність до такої діяльності є однією з основних критерії відбору кандидатів на навчання у Програмі.

16 квітня 2019 року у м. Харкові за ініціативи випускників Програми «Адвокат Майбутнього» – Людмили Гриценко та Олексія Шамовим відбувся тренінг «Антикорупція в земельних правовідносинах».

Організатором тренінгу виступила ГО «Адвокат Майбутнього» за підтримки Відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні.

Кожен громадянин має право на шість різних видів земельних ділянок! Інформація про це змушує замислитись буквально кожного. Якщо держава гарантує таке право громадянину, вона має забезпечити прозорий та дієвий механізм його реалізації. Правовий механізм існує, він прописаний просто і зрозуміло. Проте, багато громадян не використовують цю можливість через незрозумілість процедури та корупційну складову, з якою вони зіштовхуються.

Під час тренінгу адвокати зробили акцент на важливості планування при оформленні земельних правовідносин. Адже вірний комплекс дій з самого початку зможе допомогти побороти корупційну складову та отримати найкращий результат.

Учасники тренінгу планували роботу, проходили «лабіринтами мовчазної згоди та дискреції», розглядали конкретні справи та ділилися досвідом.

Нагадаємо, що перший тренінг з антикорупції в земельних відносинах пройшов у м. Дніпро 18 лютого 2019 року. Наступний тренінг очікується в Одесі 20 травня 2019 року.

***

Шановні учасники, ми нагадуємо, що Програма «Адвокат Майбутнього» рада отримувати та ділитися з усією спільнотою Програми Вашими успіхами та подіями професійного життя. Чекаємо на Ваші повідомлення за адресою: info@tomorrowslawyer.org

Програма «Адвокат Майбутнього» – дієва мережа адвокатів, що об’єднує лідерів думок адвокатури, які надають правничу допомогу відповідно до найвищих етичних стандартів, є агентами змін у суспільстві та лідерами у професійній спільноті. 

Програма «Адвокат майбутнього» була започаткована у 2016 році і вперше реалізована у рамках проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що виконувався Канадським бюро міжнародної освіти за підтримки Уряду Канади у співпраці з Координаційним центром з надання правової допомоги. Наразі вона впроваджується і розвивається за підтримки Відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Громадською організацією «Адвокат майбутнього» у партнерстві з Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів БПД.