Виправдання Колишнього Наркозалежного — Це Унікальний Прецедент, — випускниця Програми

Адвокатка і випускниця Програми «Адвокат майбутнього», Наталя Дорошенко, розповіла Громадському радіо про непересічну судову справу і специфіку захисту вразливих клієнтів.

Костянтин Сиротін 2 роки перебував у розшуку і в цей час проходив реабілітацію. Прокуратура просила три роки позбавлення волі, але апеляційний суд повірив колишньому наркозалежному і залишив вирок першої інстанції — умовний термін за зберігання наркотиків.

«Я вважаю цей випадок унікальним і для судової практики, і для існування реабілітації в Україні. Коли в 2013 році вступив в силу новий Кримінальний процесуальний кодекс, запрацювала система безоплатної правової допомоги, пішов величезний потік клієнтів з алко-, наркозалежністю, це були люди без місця проживання. Були такі випадки, коли вони виходили по виправдувальному вироку, а ми не знали, що з ними далі робити. Тоді ми почали шукати різні шляхи. Так я познайомилася з хлопцями, які займалися реабілітацією. Для мене цей випадок дуже важливий, тому що до цього рішення апеляційного суду, судді нас практично не чули. Судді стали на наш бік, а не на бік звинувачення», прокоментувала адвокатка.

Більше читайте в матеріалі Громадського Радіо.

Погляди представлені у цій статті, є позицією автора статті, і не є офіційною позицією програми «Адвокат майбутнього», Асоціації правників України, Всеукраїнського об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», Канадського бюро міжнародної освіти або Уряду Канади.

Шановні учасники, ми нагадуємо, що Програма «Адвокат Майбутнього» рада отримувати та ділитися з усією спільнотою Програми Вашими успіхами та подіями професійного життя. Чекаємо на Ваші повідомлення за адресою: info@tomorrowslawyer.org.