Випускники G3 Поділилися Досвідом зі Студентами

Випускники групи G3 програми «Адвокат майбутнього» стали доповідачами у ІІІ всеукраїнській школі «Тонкощі судового процесу» Ліги студентів Асоціації правників України.

Під час заходу своїм досвідом зі студентами поділились: Алла Філатова, адвокатка, керуюча АБ «Філатової А.В. «Захід-Партнер», голова Відділення АПУ в Рівненській області, Артем Донець, адвокат, керуючий АО «Донець і партнери», Алла Ширант, адвокатка, к.ю.н., Михайло Рейзін, адвокат, партнер АО «Арго», віце-президент ГО «Антикорупційний Підприємницький Фронт», Євген Грішин, адвокат, тренер системи БВПД, Едгар Сімонян, адвокат, керуючий АБ «Сімонян і партнери», в.о. начальника ГО «Полтавський обласний центр з надання правової допомоги», Аліна Сіра, адвокатка, керуюча АБ « Аліна Сіра і Партнери», Катерина Ковалевська, адвокатка, керуюча АБ «Катерини Ковалевської» та Руслана Кравчишин, адвокатка, тренерка системи БВПД.

Артем Донець виступив із доповіддю щодо ролі захисника у кримінальному провадженні. Окрім теоретичної частини, студенти мали можливість спробувати себе в ролі захисника та обвинувача у модельному судовому процесі, використовуючи матеріали справжньої кримінальної справи з практики адвокатського об’єднання.

Молоді правники змогли під наставництвом досвідчених адвокатів вивчити матеріали, побудувати стратегію захисту у суді, виступити із захисною промовою, а їхні колеги змогли спробувати себе в ролі обвинувача в судовому процесі.

«Маючи стаж роботи в області права більше 20 років, мені було цікаво ділитися своїми спостереженнями та висновками про сучасні виклики професії адвоката, судді та прокурора. Особливо цінною для мене була можливість спілкування з представниками студентства Острозької академії, які приємно вразили мене своєю вмотивованістю та старанністю під час доповідей та спільної роботи над практичним кейсом», – ділиться своїми враженнями Алла Ширант.

Підбиваючи підсумки, випускниця програми Алла Філатова зазначила: «Вперше Всеукраїнська школа «Тонкощі судового процесу» Рівненського осередку Ліги студентів АПУ проходила в такому форматі. Дякуючи випускникам програми «Адвокат майбутнього», студенти отримали неоціненний досвід, адже мали можливість на практиці застосувати отримані теоретичні знання».

«Адвокат Майбутнього» – дієва мережа адвокатів, що об’єднує лідерів думок адвокатури, які надають правничу допомогу відповідно до найвищих етичних стандартів, є агентами змін у суспільстві та лідерами у професійній спільноті.

Програма «Адвокат Майбутнього» була розроблена протягом 2016-2017 рр. за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» з експертним внеском Канадської асоціації юристів. У 2018 р. Програма «Адвокат Майбутнього» реалізується Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки та проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що фінансується Урядом Канади та впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти.