Випускник Програми «Адвокат Майбутнього» презентував свій проект на Фестивалі Ідей в Україні

Випускник першої сотні Програми «Адвокат Майбутнього» Володимир Марусяк ділився своїм баченням на Фестивалі Ідей в Україні.

Фестиваль, який проходив 24-26 серпня в Одесі, був зорганізований  спільними зусиллями Impact Hub Odessa та The Aspen Institute Kyiv.

Фестиваль Ідей — це відкритий форум для лідерів, місце для поглибленого дослідження ідей та проблем, що формують сучасність та майбутнє різноманітних спільнот. Захід зібрав близько 1500 учасників з усієї країни та понад 50 спікерів — з ідеями для обговорення.

Ідеї та проекти Володимира Марусяка, які він представив перед широким загалом, стосувалися безпеки у всіх її проявах – від базової потреби людини до дозволеного правомірного втручання держави в особисте життя людини. Результатом ідейного пошуку Володимира став проект «Безпечне місто».

Декілька думок з виступу пана Володимира: «Безпека є базовою потребою людини. Вказане підтверджене, зокрема, в піраміді Маслоу. Більше восьми років я практикую у сфері юриспруденції, зокрема, кримінальними справами. Займаюся дослідженням з визначення балансу між необхідністю колективної (глобальної безпеки) та важливістю збереження «таїнства» приватного життя.

Україна впевнено рухається в напрямку посилення колективної безпеки. Це проявляється, зокрема, у запровадженні нових форм ідентифікації особи (біометричні паспорти, ID картки, тощо). Разом з тим, нормативно-правова база та правосвідомість людей є розрізненою. Тому виникає нерозуміння необхідності посилення безпекових заходів, а з іншої сторони — несанкціоноване втручання в приватне життя».

***

Матеріал, викладений у цій статті, – це особисті погляди автора. Вони не є офіційною позицією програми «Адвокат Майбутнього», Асоціації правників України, Всеукраїнського об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», Канадського бюро міжнародної освіти або Уряду Канади та Посольства США в Україні.

Шановні учасники, ми нагадуємо, що Програма «Адвокат Майбутнього» рада отримувати та ділитися з усією спільнотою Програми Вашими успіхами та подіями професійного життя. Чекаємо на Ваші повідомлення за адресою: info@tomorrowslawyer.org

«Адвокат Майбутнього» – дієва мережа адвокатів, що об’єднує лідерів думок адвокатури, які надають правничу допомогу відповідно до найвищих етичних стандартів, є агентами змін у суспільстві та лідерами у професійній спільноті.

Програма «Адвокат Майбутнього» була розроблена протягом 2016-2017 рр. за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» з експертним внеском Канадської асоціації юристів. У 2018 р. Програма «Адвокат Майбутнього» реалізується Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки та проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що фінансується Урядом Канади та впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти.