Випускниці Програми Навчали Адвокатів Луганщини Захищати Права ВПО

Випускниці першої сотні програми «Адвокат майбутнього» Віра Михайленко та Яніна Осьмак на запрошення Норвезької ради у справах біженців та Ради адвокатів Луганської області провели тренінг для адвокатів Луганщини на тему: “Захист прав внутрішньо-переміщених осіб (ВПО) та осіб, що постраждали у ході конфлікту на сході України: застосування практики Європейського суду з прав людини у національному судочинстві».

Віра Михайленко висвітила загальні питання, пов’язані із захистом прав людини в умовах збройних конфліктів, зокрема, підходи Європейського суду з прав людини, застосування Європейської конвенції з прав людини під час збройних конфліктів, питання юрисдикції; навела практику ЄСПЛ в різноманітних питаннях, пов’язаних з захистом прав людини в умовах збройних конфліктів. Тоді як адвокатка Яніна Осьмак розкрила питання виплати пенсій під час збройного конфлікту, здійснила огляд практики ЄСПЛ та національного судочинства в цих питаннях.

Під час тренінгу адвокати Луганської області отримали теоретичні знання і практичні навички застосування європейських стандартів в національній судовій практиці в умовах ситуації, що має місце на Сході України.

Програма «Адвокат Майбутнього» підтримує такі ініціативи учасників. Ми пишаємося, що після навчання вони працюють над поліпшенням стану прав людини в Україні та їх захистом.

Шановні учасники, ми нагадуємо, що Програма «Адвокат Майбутнього» рада отримувати та ділитися з усією спільнотою Програми Вашими успіхами та подіями професійного життя. Чекаємо на Ваші повідомлення за адресою: info@tomorrowslawyer.org.

«Адвокат Майбутнього» – дієва мережа адвокатів, що об’єднує лідерів думок адвокатури, які надають правничу допомогу відповідно до найвищих етичних стандартів, є агентами змін у суспільстві та лідерами у професійній спільноті.

Програма «Адвокат Майбутнього» була розроблена протягом 2016-2017 рр. за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» з експертним внеском Канадської асоціації юристів. У 2018 р. Програма «Адвокат Майбутнього» реалізується Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки та проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що фінансується Урядом Канади та впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти.