Випускниці програми про гендерну дискримінацію юристок та юристів в коментарі для Громадського радіо

З якими проявами гендерної дискримінації

стикаються юристки та юристи?

 

«На жаль, в Україні досі поширені гендерні стереотипи, зокрема, у робочому середовищі. Першим кроком до створення нетоксичної атмосфери на роботі є гендерно-чутлива комунікація: спілкування вільне від упередження, сексизму та дискримінації» – зазначають ведучі Оля Русіна та Оксана Баніт в програмі «Ген справедливості» на Громадському радіо.

Адвокатка, випускниця другого сезону програми «Адвокат майбутнього» та асистентка тренерки в третьому сезоні програми Тамара Бугаєць та адвокатка, випускниця програми, членкиня громадської організації «ЮрФем» Тетяна Черниш надали коментарі для Громадського радіо на тему дискримінації юристок і юристів.

«В усіх конкурсах (на посаду – ред.) моя клієнтка набрала найбільшу кількість балів, при цьому у призначенні на посаду заступника керівника підприємства їй було прямо відмовлено у зв’язку з тим, що вона жінка, а керівник бажає, щоб його заступником був саме чоловік» – навела приклад Тетяна Черниш.

«Чоловік, який хоче піти у декретну відпустку також стикається з певною долею дискримінації. Наприклад, в одному суді мого міста чоловік-суддя пішов у відпустку, взяв декретну відпустку. Коли в кулуарних колах порушується тема щодо декретних відпусток, згадується такий приклад, як суддя пішов у декретну відпустку. Згадується, з певним жартом» – прокоментувала Тамара Бугаєць.

З повним матеріалом програми та коментарями адвокаток радимо ознайомитись за посиланням.

 

Шановні учасники, ми нагадуємо, що Програма «Адвокат Майбутнього» рада отримувати та ділитися з усією спільнотою Програми Вашими успіхами та подіями професійного життя. Чекаємо на Ваші повідомлення за адресою: info@tomorrowslawyer.org

Програма «Адвокат Майбутнього» – дієва мережа адвокатів, що об’єднує лідерів думок адвокатури, які надають правничу допомогу відповідно до найвищих етичних стандартів, є агентами змін у суспільстві та лідерами у професійній спільноті. 

Програма «Адвокат майбутнього» була започаткована у 2016 році і вперше реалізована у рамках проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що виконується Канадським бюро міжнародної освіти за підтримки Уряду Канади у співпраці з Координаційним центром з надання правової допомоги. Наразі вона впроваджується і розвивається за підтримки Відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Громадською організацією «Адвокат майбутнього» у партнерстві з Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів БПД.