Віталій Наконечний пропонує законопроект, що дозволить припинити тиск ДФС на бізнес

Боротьба з незаконними податковими перевірками в рамках кримінального провадження триває. Верховна Рада зареєструвала законопроект, співавтором якого, є учасник Програми Віталій Наконечний.

Основою метою Законопроекту № 6613 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та іншого закону України щодо унеможливлення тиску на бізнес шляхом призначення документальних позапланових перевірок/ревізій на підставі рішення суду (слідчого судді) винесеного у кримінальному провадженні» є усунення розбіжностей між положеннями Податкового кодексу, законом «Про фінансовий контроль» та КПК України і недопущення проведення позапланових податкових перевірок в рамках кримінальних проваджень на підставі ухвал слідчих суддів з метою тиску на бізнес.

Наразі існує два законопроекти, які по-різному вирішують питання неузгодженості законодавства. Перший законопроект № 6482 —  узаконює податкові перевірки за ухвалою слідчого судді, що фактично повторює норму КПК 1960 року і законодавчо закріплює такий інструмент тиску на бізнес. Другий, співавтором якого є Віталій Наконечний, вирішує це питання на користь бізнесу.

Нагадаємо, завдяки спільній командній роботі за активної участі Віталія Наконечного Апеляційний суд визнав, що податкові перевірки в рамках кримінального  провадження є незаконними.

Також Віталій Наконечний виступив на спільному засіданні комітетів Асоціації податкових радників. Його доповідь стосувалася зупинення реєстрації податкових накладних та питання, чи допускати податківців на планові перевірки.

 

Команда «Адвоката Майбутнього» вітає Віталія Наконечного з таким успіхом! Цей законопроект є позитивним кроком у правовому захисті бізнесу, і буде вагомим аргументом в арсеналі захисту прав та інтересів законних платників податків. Пишаємося, що представник спільноти Адвокатів Майбутнього долучився до досягнення такої важливої мети.

Шановні учасники, ми нагадуємо, що Програма «Адвокат Майбутнього» рада отримувати та ділитися з усією спільнотою Програми Вашими успіхами та подіями професійного життя. Чекаємо на Ваші повідомлення за адресою: info@tomorrowslawyer.org.