Запобігання та Врегулювання Конфлікту Інтересів у Діяльності Адвокатів

20 червня керівник програми «Адвокат майбутнього» Андрій Вишневський та випускник першої сотні учасників Олексій Кузмінський розповіли про запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності адвокатів на круглому столі «Запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності адвокатів: проблеми та шляхи їх вирішення» у Львові. Захід організований за сприяння українсько-канадського проекту «Підтримка судової реформи в Україні» та Ради суддів України. Метою круглого столу стало обговорення нагальних проблем, які існують у застосуванні законодавства щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів суб’єктами сфери правосуддя – суддями, прокурорами та адвокатами.

За результатами заходу планується сформувати спільне бачення щодо шляхів запобігання та врегулювання конфлікту інтересів суддями, адвокатами та прокурорами, а також винайти збалансований підхід до моніторингу і процедури притягнення суддів, прокурорів та адвокатів до відповідальності за порушення вимог антикорупційного законодавства з урахуванням необхідності забезпечення суддівської незалежності та гарантій професійної діяльності прокурорів та адвокатів.

Наскрізною темою всіх модулів Програми «Адвокат майбутнього» є професійна етика.  Ми віримо, що дотримання найвищих етичних стандартів є основою професійної діяльності адвоката, і пропагуємо ці ідеї у адвокатській спільноті.

Шановні учасники, ми нагадуємо, що Програма «Адвокат Майбутнього» рада отримувати та ділитися з усією спільнотою Програми Вашими успіхами та подіями професійного життя. Чекаємо на Ваші повідомлення за адресою: info@tomorrowslawyer.org.

«Адвокат Майбутнього» – дієва мережа адвокатів, що об’єднує лідерів думок адвокатури, які надають правничу допомогу відповідно до найвищих етичних стандартів, є агентами змін у суспільстві та лідерами у професійній спільноті.

Програма «Адвокат Майбутнього» була розроблена протягом 2016-2017 рр. за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» з експертним внеском Канадської асоціації юристів. У 2018 р. Програма «Адвокат Майбутнього» реалізується Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки та проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що фінансується Урядом Канади та впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти.