Людмила Гриценко про комунікацію з вразливими клієнтами юристів для Громадського радіо.

Які існують особливості роботи з вразливими клієнтами у юриспруденції?

«Для кожного фаху існують свої професійні виклики. У юриспруденції таким викликом може стати робота з вразливими клієнтами. Ще донедавна в українському законодавстві не було чіткого визначення, хто такі «вразливі клієнти», але у реальному житті правники завжди працювали з людьми, що належать до вразливих груп. Отож, у практиці юристи почали послуговуватися поняттями із закону про запобігання та протидію дискримінації і закону про соціальні послуги». – ідеться в матеріалі Громадського радіо в програмі «Ген справедливості» на тему «Які існують особливості роботи з вразливими клієнтами у юриспруденції?»

«Ці проблеми лише на рівні юриспруденції не вирішуються. Це проблема комплексна, де однозначно треба працювати з психологами. Тому що психологи дуже добре роз’яснюють, які є наслідки травми, чому людина так себе поводить. Це певні спеціальні знання, яких інколи в юристів не вистачає», – каже адвокатка Л.Гриценко, випускниця програми «Адвокат майбутнього», асистентка тренерки в третьому сезоні програми.

З повним матеріалом програми та коментарями радимо ознайомитись за посиланням.

 

Шановні учасники, ми нагадуємо, що Програма «Адвокат Майбутнього» рада отримувати та ділитися з усією спільнотою Програми Вашими успіхами та подіями професійного життя. Чекаємо на Ваші повідомлення за адресою: info@tomorrowslawyer.org

Програма «Адвокат Майбутнього» – дієва мережа адвокатів, що об’єднує лідерів думок адвокатури, які надають правничу допомогу відповідно до найвищих етичних стандартів, є агентами змін у суспільстві та лідерами у професійній спільноті. 

Програма «Адвокат майбутнього» була започаткована у 2016 році і вперше реалізована у рамках проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що виконувався Канадським бюро міжнародної освіти за підтримки Уряду Канади у співпраці з Координаційним центром з надання правової допомоги. Наразі вона впроваджується і розвивається за підтримки Відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Громадською організацією «Адвокат майбутнього» у партнерстві з Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів БПД.