Притягнення до Кримінальної та Адміністративної Відповідальності: Дискусія з G3

Група G3 випускників програми «Адвокат Майбутнього» спільно з Відділенням АПУ у Рівненській області та Радою адвокатів Рівненської області провели дискусію, присвячену обговоренню деяких аспектів розгляду справ про притягнення до кримінальної та адміністративної відповідальності, а також розгляду та аналізу практики Європейського суду з прав людини.

Модерувала захід голова Відділення АПУ в Рівненській області Алла Філатова.

Під час заходу  адвокат Артем Донець поділився досвідом захисту у справах за ст. 130 КУпАП та розповів про особливості правового регулювання цієї сфери правовідносин і судову практику захисту у цих провадженнях. Адвокат розглянув практичні кейси та приклади роботи адвоката, поділившись рекомендаціями щодо побудови захисту у таких справах.

Адвокатка Алла Ширант присвятила свій виступ особливостям підготовки процесуальних документів при захисті по ст.130 КУпАП в національних судах для подальшого звернення до ЄСПЛ.

«Хочеться відмітити дружню атмосферу заходу з підвищення кваліфікації адвокатів Рівненської області та справжню зацікавленість колег проблемними питаннями, які були підняті під час доповідей», – поділилась доповідачка.

Окремим блоком дискусії стало обговорення дій, тактики та стратегії захисника при затриманні особи за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення. Практикою в даному питанні поділився адвокат Михайло Рейзін.

«Було страшно, адже проводити захід для 100 адвокатів, багато з яких і старші, і більше досвідчені – це дуже велика відповідальність. Сподіваюся було змістовно і цікаво», – розповів Михайло.

Також адвокат Євген Грішин, тренер системи БВПД, розповів учасникам про дії захисника при вирішенні питання  про обрання, продовження, скасування або зміну запобіжного заходу та надав корисні поради, аналізуючи власний досвід.

«У всьому заході я виявив лише один недолік – це брак часу. Вибраний формат проведення заходу у формі обміну досвіду, а не в форматі лекції або семінару, викликав цікавість і активність аудиторії. Хочу відзначити злагодженість роботи доповідачів, логічність та послідовність тематик та організаторську роботу. Загалом, об’єктивно можу зазначити, що заходи такого формату матимуть успіх та користуються популярністю», – зазначив Євген.

В продовження обговорення адвокат Едгар Сімонян розкрив тему систематизації правничої професії.

«В рамках заходу адвокати з різних регіонів України (Києва, Житомира, Харкова, Кременчука та Львова) поділилися  досвідом, обговорили практичні аспекти застосування новел чинного законодавства, а також інші актуальні теми зі своїми Рівненськими колегами. Випускники програми «Адвокат майбутнього» використовуючи навички комунікації зробили спілкування з колегами «живим» та невимушеним», – розповіла Алла Філатова.

Випускниці групи G3 Аліна Сіра, Руслана Кравчишин, та Катерина Ковалевська своїми цікавими питаннями та коментарями наповнили захід ще більшим змістом.

Цей захід є вже другим, який організувала група G3 випускників програми «Адвокат Майбутнього». Ми закликаємо інших учасників також долучатись до дискусій, ініціювати професійні обговорення та ділитись здобутими навичками, як в професійній діяльності, так і в рамках програми.

«Адвокат Майбутнього» – дієва мережа адвокатів, що об’єднує лідерів думок адвокатури, які надають правничу допомогу відповідно до найвищих етичних стандартів, є агентами змін у суспільстві та лідерами у професійній спільноті. Програма «Адвокат Майбутнього» була розроблена протягом 2016-2017 рр. за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» з експертним внеском Канадської асоціації юристів.

У 2018 р. Програма «Адвокат Майбутнього» реалізується Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки та проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що фінансується Урядом Канади та впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти.