Світлана Сергєєва Стала Заступницею Голови Комітету із Медіації в Одеській Області

Випускниця Програми  «Адвокат Майбутнього» Світлана Сергєєва призначена  Заступницею голови Комітету із медіації та інших видів альтернативного врегулювання спорів Ради адвокатів Одеської області.

«Однією з складових забезпечення доступу до правосуддя в Україні є забезпечення доступу громадян до альтернативних способів врегулювання спорів, зокрема — медіації. На сьогодні медіація є одним із найпопулярніших альтернативних способів мирного врегулювання спорів у багатьох країнах світу. Наразі в Україні йде процес розвитку медіації і саме зараз, на мою думку, дуже важливо сформувати у шановних колег правильне уявлення про процедуру медіації, про її переваги. Моя діяльність у рамках Комітету буде, у першу чергу направлена саме на це.» — прокоментувала призначення Сергєєва.

Одним із основних завдань Комітету є сприяння обізнаності адвокатів з питань медіації, дослідження та формування особливостей роботи адвоката-медіатора, а також активне застосування даного виду альтернативного вирішення спорів на практиці. Саме такі заходи планує запровадити в Комітеті адвокатка:

«В Рамках Комітету запланована низка заходів, які направлені на ознайомлення адвокатів з медіацією, з перевагами, які адвокату надають володіння навичками медіації, інформування коллег про те, яка роль саме адвоката у процедурі медіації. Також, заплановане проведення практикумів, направлених на безпосереднє відпрацьовування навичок адвоката-медіатора для адвокатів, які пройшли мінімальне базове навчання.» 

 

Шановні учасники, ми нагадуємо, що Програма «Адвокат Майбутнього» рада отримувати та ділитися з усією спільнотою Програми Вашими успіхами та подіями професійного життя. Чекаємо на Ваші повідомлення за адресою: info@tomorrowslawyer.org.

Програма «Адвокат Майбутнього» реалізується Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки та проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що фінансується Урядом Канади та впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти.

Програма «Адвокат Майбутнього» була розроблена протягом 2016-2017 років за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» з експертним внеском Канадської асоціації юристів. Погляди учасників та експертів Програми не обов’язково збігаються з офіційною позицією партнерів Програми «Адвокат Майбутнього».