Учасники Програми «Адвокат Майбутнього» навчали адвокатів медіації

Протягом лютого-липня 2018 року учасниці Програми «Адвокат Майбутнього» Ганна Лиско, Ірина Сучілова, Луїза Романадзе, Світлана Сергєєва та Світлана Ільїницька проводили семінари з підвищення кваліфікації з питань медіації для адвокатів.

Семінари під загальною назвою «Медіація як інструмент для адвоката» проходили у 18 областях України. В них взяли участь близько 4000 адвокатів. Представники Програми «Адвокат Майбутнього» активно долучались до семінарів майже в усіх регіонах та підтримували своїх колег-тренерів.

Під час семінарів адвокати дізнавалися про особливості процедури медіації та її переваги, а також про перспективи правового врегулювання медіації в Україні. Відмінності між  медіацією та врегулюванням спору в судовому порядку стали окремою темою для розмови.

Семінари проводились в межах грантового проекту «Підвищення поінформованості суддів та адвокатів щодо медіації та обізнаності громадян про медіацію для покращення доступу до правосуддя та підвищення ефективності судової влади», який очолює Луїза Романадзе.  Проект реалізується за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в межах Програми «Нове правосуддя».

У червні 2018 року експерт Програми «Адвокат Майбутнього» Андрій Костін та учасники Програми Луїза Романадзе, Світлана Сергєєва, Ганна Лисько, Світлана Ільїницька та Катерина Власюк виступили доповідачами на Четвертому щорічному форумі «Медіація і право».

У форумі поруч з суддями, нотаріусами, науковцями та юристами, взяли участь понад 80 адвокатів. За доброю традицією, до кола учасників форуму приєдналися учасники  Програми «Адвокат Майбутнього». Разом з колегами вони також підвищували свою кваліфікацію з питань медіації.

 

***

Шановні учасники, ми нагадуємо, що Програма «Адвокат Майбутнього» рада отримувати та ділитися з усією спільнотою Програми Вашими успіхами та подіями професійного життя. Чекаємо на Ваші повідомлення за адресою: info@tomorrowslawyer.org.

«Адвокат Майбутнього» – дієва мережа адвокатів, що об’єднує лідерів думок адвокатури, які надають правничу допомогу відповідно до найвищих етичних стандартів, є агентами змін у суспільстві та лідерами у професійній спільноті.

Програма «Адвокат Майбутнього» була розроблена протягом 2016-2017 рр. за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» з експертним внеском Канадської асоціації юристів. У 2018 р. Програма «Адвокат Майбутнього» реалізується Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки та проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що фінансується Урядом Канади та впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти.