Учасники програми взяли участь в Судовому Форумі АПУ

28 — 29 вересня у Києві проходить VI СУДОВИЙ ФОРУМ – СУДОВА СИСТЕМА МАЙБУТНЬОГО: ПЕРСПЕКТИВИ, ІННОВАЦІЇ І ВИКЛИКИ, організований Асоціацією Правників України. Судовий форум є одним із наймасштабніших та найвпливовіших заходів року на юридичному ринку країни. Як завжди, захід став місцем зустрічі колег правників та, зокрема, Адвокатів Майбутнього.

Учасники Програми: Сергій Жуков, Оксана Дитинко, Микита Нуралін, Олексій Кузьмінський

Учасники Програми Сергій Жуков та Олексій Кузьмінський виступили доповідачами у дискусії «Юрист нового покоління». Серед учаників дискусії також були директор Школи права УКУ Іван Городиський та перший заступник прокурора Миколаївської області Олександром Білоусом. Темою дискусії були питання формування нової генерації правників, довіри та поваги до юристів та стандартів професії.

Так, Сергій Жуков зауважив, що новий склад суддів ВС чекатимуть різноманітні виклики — судді не лише матимуть повернути довіру до суду, а й зробити його діяльність більш прозорою, і, що надважливо, зрозумілою людям з неюридичних професій. Для цього кожен суддя повинен досконало знати право, давати достатню аргументацію і розуміти історію та філософію правосуддя. Кожен повинен сповідувати правничі цінності не лише в професії, а й слідувати їм у повсякденному житті.

Про виклики професії також говорив Олексій Кузьмінський. На його думку, правники всіх професій повинні стати єдиною спільнотою, об’єднавшись навколо таких основоположних правничих цінностей, як незалежність, доброчесність, утвердження і захист прав людини. Важливо, щоб правнича спільнота повернула собі здатність до самоочищення і стала нетолерантною до будь-яких проявів корупції. Також адвокатам потрібно розвивати комунікаційні навички спілкування з клієнтом, колегами та процесуальними опонентами і лідерські якості. Саме це зможе повернути довіру до правників. Також Кузьмінський Олексій звернув увагу на проблему розриву між поколіннями адвокатів, яку можна вирішити шляхом відновлення інституту менторства та наставництва всередині спільноти. Все це в поєднанні може стати рецептом відновлення довіри суспільства до адвокатів та правників в цілому.

В VI СУДОВОМУ ФОРУМІ також приймали участь  Микита Нуралін та Оксана Дитинко – учасники другої групи Програми «Адвокат Майбутнього». Микита Нуралін також сьогодні разом з Ольгою Лопушанською – координатором законопроектної роботи АПУ, презентували проект звіту за результатами моніторингу діяльності та рішень Громадської ради доброчесності в контексті стандартів та рекомендацій Ради Європи для представників Ради Європи, ВККС, Ради суддів, Громадської ради доброчесності, суддівського корпусу та правової спільноти.

Програма «Адвокат Майбутнього» пишається учасниками, що дійсно стають агентами змін у професії і працюють над поліпшенням стану правосуддя разом з найвпливовішими юристами країни.

Шановні учасники, ми нагадуємо, що Програма «Адвокат Майбутнього» рада отримувати та ділитися з усією спільнотою Програми Вашими успіхами та подіями професійного життя. Чекаємо на Ваші повідомлення за адресою: info@tomorrowslawyer.org.