Учасник Програми Микита Нуралін презентував результати дослідження відносно діяльності ГРД на Конференції, щодо результатів конкурсу ВС

Учасник Програми «Адвокат Майбутнього» Микита Нуралін разом з Ольгою Лопушанською, які є експертами Проекту Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні» презентували проект Звіту на Конференції: «Конкурс до нового Верховного Суду: кращий досвід, отримані уроки та перспектива». У звіті йшлося про результати моніторингу діяльності ГРД в контексті стандартів та рекомендацій Ради Європи.

В Конференції взяли участь представники ВККС, ВРП та ГРД, кандидати до Верховного Суду та судді, представники громадських організацій, національні експерти та міжнародні експерти з США та Нідерландів.
Метою заходу стало обговорення результатів першого в історії України відкритого процесу добору кандидатів на посади суддів нового ВС, як елементу судової реформи задля підвищення рівня громадської довіри до судів. Під час заходу також обговорювалися питання, щодо шляхів вдосконалення процесів добору та кваліфікаційного оцінювання суддів і міжнародний досвід залучення до них громадськості, законодавчі та нормативні прогалини і проблеми імплементації.
В свою чергу, експерти навели результати свого дослідження щодо розгляду 312 рішень ГРД відносно 287 кандидатів до Верховного Суду. Як вказує учасник Програми Нуралін Микита: «За результатами аналізу підготовлені рекомендації, які зможуть покращити інституційну спроможність ГРД».
Конференція «Конкурс до нового Верховного Суду: кращий досвід, отримані уроки та перспектива» проведена 24-25 жовтня 2017 р. за ініціативи Програми USAID «Нове правосуддя» у співпраці з Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Вищою радою правосуддя, Проектом ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні», Проектом Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні» та Українсько – Канадським проектом «підтримка судової реформи».

Матеріал, викладений у цій статті – це особисті погляди автора та учасника Програми. Вони не є офіційною позицією програми «Адвокат Майбутнього», Асоціації правників України, Всеукраїнського об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», Канадського бюро міжнародної освіти або Уряду Канади