Учасниця Програми Навчає Фахівців у Сфері Профілактики та Протидії Домашнього Насильства

На запрошення Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) учасниця програми «Адвокат Майбутнього» Тамара Бугаєць провела серію семінарів на тему «Посилення міжвідомчого реагування у сфері протидії та запобігання домашньому насильству та насильству за ознакою статі: впровадження нового законодавства та оновлення чинних механізмів його реалізації».
Учасниками стали фахівці у сфері профілактики та протидії насильству, зокрема: представники органів опіки та піклування, служби у справах дітей, національної поліції, центрів БВПД, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, притулків для постраждалих осіб та громадських організацій.

В рамках семінару учасники розглянули впровадження змін до законодавства з питань запобігання та протидії домашньому насильству: визначення нових термінів, кола осіб, на які поширюється дія законодавства, заходів запобігання та надання допомоги постраждалим, можливості формування Єдиного державного реєстру випадків домашнього насильства та насильства за ознакою статі, повноважень суб’єктів, що здійснюють взаємодію у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, спеціальних заходів щодо протидії домашньому насильству та відповідальності у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, зокрема останні зміни до КК України та КПК України.

Адвокатка Тамара Бугаєць пройшла тренінг для тренерів в межах проекту «Розбудова потенціалу поліції для забезпечення прав та якнайкращих інтересів дитини», що реалізується
всеукраїнським громадським центром «Волонтер» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством внутрішніх справ України, Національною поліцією України, Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Agriteam Canada Conalting Ltd.
В рамках цього тренінгу підготували та представели програми для підготовки представників ювенальної превенції, дільничних офіцерів поліції, патрульної поліції та слідчих.

Зокрема до розробки змісту навчальної програми для слідчих у частині забезпечення та захисту прав дітей долучилась і учасниця програми «Адвокат Майбутнього» Тамара Бугаєць. У пілотуванні навчальної програми пройшли слідчі Донецької області для яких адвокатка підготувала та провела тренінг на тему: «Особливості проведення слідчих (розшукових) дій, дружніх до дитини, зокрема, під час розслідування кримінальних провадженнях за фактами сексуального насильства відносно дитини та кримінальних проваджень за фактами зникнення дитини». Слідчі зазначили, що такі тренінги є вкрай важливими для підвищення ефективності роботи поліції.

Шановні учасники, ми нагадуємо, що Програма «Адвокат Майбутнього» рада отримувати та ділитися з усією спільнотою Програми Вашими успіхами та подіями професійного життя. Чекаємо на Ваші повідомлення за адресою: info@tomorrowslawyer.org.

Програма «Адвокат Майбутнього» реалізується Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки та проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що фінансується Урядом Канади та впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти.

Програма «Адвокат Майбутнього» була розроблена протягом 2016-2017 років за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» з експертним внеском Канадської асоціації юристів. Погляди учасників та експертів Програми не обов’язково збігаються з офіційною позицією партнерів Програми «Адвокат Майбутнього».