Друга Сотня Учасників Розпочала Навчання

15 — 17 грудня 2017 року п’ята група (G5) Програми «Адвокат Майбутнього» відкрила навчальний рік другої сотні учасників і пройшла перший модуль, присвячений темі комунікації з клієнтом.  

Відкриття модуля відвідали керівник Програми Андрій Вишневський та президент АПУ у відставці Денис Бугай. Також модуль відвідали Голова правління «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» Вікторія Мітько, менеджер програм та радник з правових питань Посольства США в Україні Олена Кустова та менеджека проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Оксана Кікоть.

Протягом першого модуля учасники працювали над такими важливими темами для роботи з клієнтом, як налагодження двосторонньої комунікації, інтерв’ювання та консультування клієнта, планування справи та стратегії з метою якісного надання правничої допомоги, етика спілкування з клієнтом та обов’язки адвоката перед клієнтом. Також учасники досліджували роль адвоката у просуванні рівного доступу до правосуддя та навчалися управлінню емоціями та стресом.

Протягом тренігу з учасниками працювала тренерка Ірина Глущенкова. Супроводжували процес експерти Програми — Ольга Жуковська, Володимир Сущенко та Юлія Лісова.

Учасники G5 поділилися відгуками за підсумками першого модуля:

«Як виявилось, адвокатура надзвичайно глибока професія. Особливо в аспекті роботи з клієнтом. Моя робота адвокатом до програми – це тільки айсберг можливостей, а головне обов’язків адвоката. Звідси я їду з відчуттям себе, як нового адвоката».

«Я розумію, чому програма саме так називається. Нам точно є, що міняти в адвокатурі, тобто собі. Ми майже ніколи не вчилися як працювати з клієнтом. Та, на жаль, ми майже не використовували правила етики під час своєї роботи. Обом цим питанням не приділяли уваги в універсітетах. Важливо і те, що тут є багато однодумців, з якими я зміг розділити цінності адвокатури майбутнього».

З фотозвітом тренінгу можна ознайомитися за посиланням.

Програма «Адвокат Майбутнього» була розроблена протягом 2016-2017 рр. за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» з експертним внеском Канадської асоціації юристів. У 2018 р. Програма «Адвокат Майбутнього» реалізується Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки та проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що фінансується Урядом Канади та впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти.