Третя Група Закінчила Крайній Модуль Програми

1 — 3 грудня 2017 року третя група Програми «Адвокат Майбутнього» пройшла четвертий модуль навчання, який був присвячений темам комунікації з громадськістю та медіа, а також ролі адвокації, адже однією з наскрізних тем Програми є підтримка реформ та змін. Для цього учасникам потрібно опанувати навички, які дозволять адвокатам бути агентами змін.

Протягом модуля учасники дискутували про співпрацю адвокатів з журналістами, ознайомившись  з опитуваннями, яке провела Програма. Окрім іншого, адвокати на практиці відпрацювали навички роботи перед камерою, навички інтерв’ювання та напрацювання спільної позиції команди адвокатів щодо комунікаційних стратегій в окремих кейсах. Також учасники у форматі групової роботи на практиці розробили програми адвокацій для окремих важливих та актуальних ініціатив, використавши при цьому теоретичні знання, отримані на модулі.

Вже традиційно відкриття модуля відвідав Голова Ради адвокатів Одеської області – Йосип Бронз, який у своїй промові нагадав про роль адвокатів в суспільстві: «Треба завжди пам’ятати про слова Коні: адвокатура це не тільки засіб для заробітку, адвокатура – це служіння суспільству». Також на тренінгу був присутній Президент Асоціації правників України у відставці Денис Бугай, традиційно для четвертого модуля, з виступом на тему «7 елементів ефективної адвокації змін в правовій сфері».

Протягом тренігу з учасниками працювали тренери Тетяна Трощинська та Лариса Денисенко. Супроводжували процес експерти Програми — Андрій Костін та Дмитро Кухнюк.

Теми триденного тренінгу охопили такі питання:

     Взаємні стереотипи адвокатів та журналістів. Логіка та потреби ЗМІ;

     Етика адвоката і етика журналіста;

     Токсична лексика в комунікації адвоката. Баланс між професійною лексикою та доступністю;

     Ототожнення адвоката з клієнтом і суспільне сприйняття: комунікаційні стратегії у резонансній справі;

     Відпрацювання медіа-навичок;

     Практика побудови адвокаційних компаній.

Надзвичайно приємно було чути відгуки за підсумками всієї Програми від учасників:

«Я відчуваю, що маю стати агентом змін в адвокатурі. Знаю, що мої колеги мають більше знати про Правила адвокатської етики, про роль адвоката в соціальному житті. Вважаю розповсюдження інформації про це власною спарвою!»

«Я відкрив для себе роль адвоката в самоврядуванні. І, якщо, до програми я вважав, адвокат не повинен навіть цікавитися самоврядуванням, то тепер я знаю, що кожен адвокат має бути активним членом самоврядування, адже від кожного з нас залежить його стан».

З фотозвітом тренінгу можна ознайомитися за посиланням.