Учасниця Програми в Ефірі Громадського Радіо: Коли правоохоронці мають право обмежувати рух?

Учасниця Програми «Адвокат Майбутнього» Леся Дубчак стала гостею ефіру на Громадському Радіо і дала свої коментарі щодо обмеження руху автомобільного транспорту.

У листопаді поліція перекривала траси навколо Києва, проводячи огляд автомобілів: «Україна зараз перебуває в такому стані, коли підвищені терористичні загрози, тому на перший погляд подібні заходи з перекриттям та обмеженням транспортних комунікацій є цілком обґрунтованими і законними. Але це тільки на перший погляд. Звичайно, всі зараз оперують поняттям про боротьбу з терористичною загрозою, наскільки я знаю, було встановлено так званий «синій рівень», який був визначення постановою Кабміну від 18 лютого 2016-го року, але навіть в цій постанові в дуже загальних фразах описано те, що може здійснюватися у рамках боротьби з тероризмом. І знову ж таки, там визначено, що суб’єкти боротьби з тероризмом можуть це робити виключно у межах своїх повноважень. Тобто все відбувається на грані: якщо громадяни захочуть і зможуть відстоювати свої права, подаючи відповідні скарги та позови, в них є непогані шанси поборотися за свої права. Адже втручання має бути законним, і потрібно дотримуватися балансу між приватними і суспільними інтересами,» — зазначила адвокатка.

Дубчак також розповіла, чим регламентуються такі перекриття руху в столиці, та чи є вони законними. Дізнатися більше можна на сайті Громадського радіо.

Дякуємо Громадському Радіо за активну співпрацю.

Погляди представлені у цій статті, є позицією автора статті, і не є офіційною позицією програми «Адвокат майбутнього», Асоціації правників України, Всеукраїнського об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», Канадського бюро міжнародної освіти або Уряду Канади.

Шановні учасники, ми нагадуємо, що Програма «Адвокат Майбутнього» рада отримувати та ділитися з усією спільнотою Програми Вашими успіхами та подіями професійного життя. Чекаємо на Ваші повідомлення за адресою: info@tomorrowslawyer.org.