«Рeer-to-peer» – адвокати майбутнього розпочали новий проект

У програмі «Адвокат майбутнього» відбувся дебют нового проекту «peer-to-peer» (з англ. – рівний до рівного) для обміну досвідом між учасниками та випускниками програми.

23 грудня випускниця ІІ сезону «Адвокат майбутнього» Наталія Охотнікова провела перший тренінг в рамках цього проекту на тему: «Скарга до ЄСПЛ з нуля: як, чому, навіщо».  В рейтингу юристів із захисту прав в ЄСПЛECHR Lawyer Ranking 2019 (UA) Наталя посідає 8 місце! Тренінг пройшов за підтримки та у приміщенні партнерів програми – Асоціації правників України.

Тренерка розробоила спеціальну програму для тих, хто ще не звертався до ЄСПЛ, або мінімально знайомий з цією процедурою.

За умовами проекту Наталія оголосила тему наступного тренінгу peer-to-peer – «Відшкодування моральної шкоди». Якщо Ви – учасник чи учасниця програми «Адвокат майбутнього», маєте теоретичні та практичні знання з цієї теми, Ваша практика має успішні і цікаві кейси з відшкодуванням моральної шкоди – пишіть нам на info@tomorrowslawyer.org  Можливо, саме Ви проведете наступний тренніг peer-to-peer. Можлива співпраці двох і більше  тренерів.

Як проходитимуть тренінги peer-to-peer?

  1. Ви пишете нам, що хочете провести тренінг на певну тему.
  2. Ми запрошуємо на тренінг для вас адвокатів майбутнього з усієї України, які хочуть почути про Ваш досвід, а може і своїм поділитись.
  3. Можемо вам допомогти в написанні програми тренінгу.
  4. Також з нас кава та чай для цього тренінгу.
  5. Ви помітили, що в пункті 4 мова тільки про чай/каву? Це тому, що ми пропонуємо всім учасникам тренінгу взяти з собою смаколики і поділитися ними з групою на кава-перерві.
  6. Ми також шукаємо для цього тренінгу дах всім нам над головою і сподіваємось на підтримку наших партнерів.
  7. Ми всі разом проводимо цей тренінг.
  8. Родзинка: тренер, який проводить тренінг, має право оголосити назву тієї теми, знання з якої він/вона хоче отримати!
  9. Адвокатка чи адвокат майбутнього, які знаються на темі з пункту 7, пишуть нам про бажання провести тренінг (а подумки, насправді, вже готується до нього).
  10. Проводимо наступний тренінг.

Програма «Адвокат Майбутнього» – дієва мережа адвокатів, що об’єднує лідерів думок адвокатури, які надають правничу допомогу відповідно до найвищих етичних стандартів, є агентами змін у суспільстві та лідерами у професійній спільноті.

 Програма «Адвокат майбутнього» була започаткована у 2016 році і вперше реалізована у рамках проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що виконується Канадським бюро міжнародної освіти за підтримки Уряду Канади у співпраці з Координаційним центром з надання правової допомоги. Наразі вона впроваджується і розвивається за підтримки Відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Громадською організацією «Адвокат майбутнього» у партнерстві з Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів БПД.