Адвокатів Майбутнього Навчають Комунікувати зі ЗМІ

Розпочався чертвертий модуль Програми «Адвокат Майбутнього», який присвячений темі комунікацій адвоката з громадськістю та медіа. Зокрема, учасників навчають ефективно спілкуватися з журналістами. Між журналістами та адвокатами існує своєрідний бар’єр, адже у кожного представника цих професій є свої етичні правила та обмеження. Тому необхідне налагодження співпраці між ними.

На відкритті були присутні журналісти Одеського 7 Каналу, які на власному прикладі показали учасникам специфіку своєї роботи і самі зняли сюжет про Програму.

«Робота адвоката полягає не лише в тому, щоб виконувати ту свою пряму роботу, яку вони роблять. Вона полягає ще у правопросвітництві. В пояснені багатьох речей, в пояснені того, які є права у людей, які є права у клієнтів, в чому полягає сутність їх роботи. Це все треба вміти робити так, щоби викликати довіру», – розповіла тренер програми Тетяна Трощинська.

 

 

Керівник програми «Адвокат майбутнього» Андрій Вишневський зауважив, що всі проблеми і розумний компроміс мають шукатися в площині етичних стандартів.  «Я думаю, що було би цікавим так само зробити спільні навчання для адвокатів і журналістів. Ми думаємо, як в майбутньому це зробити також,» – поділився амбітними планами Вишневський.

 

Багато адвокатів активно співпрацюють у своїй роботі із засобами масової інформації та хочуть вийти на новий рівень, щоб розуміти аспекти журналістської діяльності і вільно знаходити спільну мову з журналістами.

«Якісні, фахові і професійні ЗМІ можуть дуже допомогти адвокату в роботі, висвітлити те питання і ту проблему, привернути увагу до тієї ситуації, до складної справи. Як правило ми маємо дуже багато токсичних справ і не завжди там все так однозначно. Як для мене, співпраця зі ЗМІ – завжди плюс адвокату», – зазначила Ірина Сербін.

 

Повний текст публікації на сайті 7 Каналу

Програма «Адвокат Майбутнього» реалізується Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки та проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що фінансується Урядом Канади та впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти. Програма «Адвокат Майбутнього» була розроблена протягом 2016-2017 років за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» з експертним внеском Канадської асоціації юристів. Погляди учасників та експертів Програми не обов’язково збігаються з офіційною позицією партнерів Програми «Адвокат Майбутнього».