Адвокатів та адвокаток майбутнього обрано до третього складу ГРД при ВККСУ

14 серпня 2023 року у будівлі Вищої кваліфікаційної комісії суддів України відбулися збори представників громадських об’єднань, на яких обрано 20 членів Громадської ради доброчесності.

У зборах взяли участь громадські об’єднання, які були визначені Комісією такими, що відповідають вимогам Закону України «Про судоустрій і статус суддів».*

Вітаємо з обранням третього складу ГРД та раді повідомити, що серед 20 новообраних членів і членкинь ГРД при ВККСУ є і випускники та випускниці різних сезонів програми «Адвокат майбутнього»:

  • Олег Іванов – адвокат та учасник органів адвокатського самоврядування Львівської області;
  • Назар Мартинюк – адвокат, член Асоціації правників України;
  • Едуард Мєлких – адвокат, засновник та Голова благодійного фонду «Підтримка Українців»

Також були обрані запасні члени до ГРД, серед них випускниці програми:

  • Світлана Ільницька — адокатка, медіаторка, членкиня правління Львівського центру медіації;
  • Ганна Лиско — адвокатка, директорка Львівського центру медіації.

Пишаємось вашими перемогами та досягненнями! Віримо, що ваші знання, досвід та зусилля сприятимуть якомога якіснішій роботі ГДР. Бажаємо залишатись  відданими справі та служінню на користь правосуддя!

Довідково: Громадська рада доброчесності утворюється з метою сприяння Вищій кваліфікаційній комісії суддів України у встановленні відповідності судді (кандидата на посаду судді) критеріям професійної етики та доброчесності для цілей кваліфікаційного оцінювання.

*Новина з сайту ВККСУ

Матеріали, викладені у цій статті — це особисті думки автора. Вони не є офіційною позицією ГО «Адвокат майбутнього», ВГО «Асоціація правників України», ВГО «Всеукраїнське об’єднання адвокатів, які надають БПД» та Посольства США в Україні.

Програма «Адвокат майбутнього» — дієва мережа адвокатів, що об’єднує лідерів думок адвокатури, які надають правничу допомогу відповідно до найвищих етичних стандартів, є агентами змін у суспільстві та лідерами у професійній спільноті.

Програма «Адвокат майбутнього» була започаткована у 2016 р. і вперше реалізована в межах проєкту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що виконується Канадським бюро міжнародної освіти за підтримки Уряду Канади у співпраці з Координаційним центром з надання правової допомоги. Наразі вона впроваджується і розвивається за підтримки Відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні, Громадською організацією «Адвокат майбутнього», у партнерстві з Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів БПД.