Адвокат майбутнього: завершується реєстрація у програмі

У п’ятницю, 9 грудня, завершується термін подання заявок адвокатів для участі у першій всеукраїнській програмі професійного розвитку для адвокатів «Адвокат Майбутнього». Подальший відбір учасників проводитиметься шляхом анкетування та, за необхідності, інтерв’ю.

Чим цікава програма та чому варто взяти в ній участь, — про це виданню «Закон і Бізнес», яке є інофрмаційним партнером «Адвоката Майбутнього», розповіла експерт програми, яка супроводжуватиме навчальні модулі, доктор юридичних наук, професор кафедри правосуддя КНУ ім. Т. Шевченка, суддя adhoc ЄСПЛ Олександра Яновська:

— Процесуальне мистецтво, і це відомо кожному адвокату, – це сукупність глибоких теоретичних знань, широкого та різноманітногопрактичного досвіду, скріплених високопрофесійною культурою та загальнолюдським  рівнем моральності поведінки.  Не можна непомітити, що найчастіше поняття професіоналізму розглядаються у контексті питань, пов’язаних із досягненням високої ефективностідіяльності, її оптимізацією, розробленням нових способів та алгоритмів розв’язання професійних завдань. Водночас видаєтьсядоцільним розглядати професіоналізм не тільки в діяльнісному аспекті, а й у контексті особистісного розвитку професіонала, адже в процесі становлення професіоналізму діяльності особистість теж обов’язково розвивається. Не виключенням є процес формуванняпрофесіоналізму адвоката. Необхідним є постійний розвиток і вдосконалення не тільки практичних навичок, але і особистих якостей адвоката.

Безсумнівно, програма «Адвокат Майбутнього», перш за все, спрямована на вдосконалення вкрай необхідних практикуючому адвокатунавичок, прийомів та алгоритмів, направлених на підвищення ефективності його професійної діяльності. Однак,  не можна забувати, що професіоналізм адвоката має ґрунтуватися на гуманістичних орієнтирах, морально—етичних засадах, на справжній інтелігентності, якутлумачать не як диплом про вищу освіту, а як оволодіння гума¬нітарною культурою, як уміння мислити, співпереживати, як зда¬тністьдо етичних рефлексій перебігу подій, щоб не лише розу¬міти їх, а й визначити своє практичне ставлення до них. Саме тому, ця програмазначну увагу приділяє формуванню таких комунікативних та лідерських характеристик, які б дали змогу адвокатам бути не лише професіоналами у своїй галузі, але і провідниками прогресивних моделей побудови відносин в адвокатурі та в інших юридичних колах.

Нагадаємо, програма «Адвокат Майбутнього» реалізується Асоціацією правників України (АПУ) та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу (BALAP) за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги та фінансується урядом Канади.

Старт навчання заплановано на лютий 2017 року та проходитиме у чотирьох містах країни — Києві, Львові, Одесі та Харкові. Навчання буде безкоштовним для всіх адвокатів, які пройдуть конкурсний відбір.

Детальна інформація про умови участі.

За матеріалами ЗіБ.