Сьома група завершила навчання у Програмі

16-18 листопада 2018 року сьома група Програми «Адвокат Майбутнього» пройшла заключний четвертий модуль навчання, який був присвячений комунікації з громадськістю та медіа, а також ролі адвокації в просуванні реформ в державі.

На відкриття тренінгу завітала Стефані Холмс, директорка відділу з Правоохоронних питань посольства США в Україні (INL Director). «Ми сподіваємося, що напрацьовані протягом навчання в Програмі навички та зв’язки стануть вам в нагоді в подальшій вашій адвокатській діяльності. І ви збагатите українську правничу спільноту цінностями етики та лідерства. Ми дуже пишаємося діяльністю випускників та учасників програми, коли бачимо, що вони стають частиною Безоплатної правової допомоги, приймають участь у конкурсах до судів України, в тому числі до Верховного та Вищого антикорупційного суду» – зазначила Стефані Холмс.

Протягом трьох днів адвокати вдосконалювали свої навички в роботі зі ЗМІ у справах, які викликають суспільний резонанс, вчилися правильно та відповідально використовувати соціальні медіа, відстоювати принципи верховенства права. Також адвокати відпрацювали навички роботи перед камерою, інтерв’ювання та напрацювання спільної позиції команди адвокатів щодо комунікаційних стратегій в окремих справах.

У форматі групової роботи учасники розробили програми адвокацій для окремих важливих та актуальних ініціатив, використавши при цьому теоретичні знання, отримані на модулі.

Однією з наскрізних тем усіх модулів Програми є підтримка реформ та якісних змін. Для цього адвокатам важливо опанувати навички, які дозволять їм реалізовувати найамбітніші проекти на стати справжніми агентами змін.

Протягом тренінгу з учасниками працювали тренерки Тетяна Трощинська, Лариса Денисенко та Ярослав Юрчишин. Супроводжував процес експерт Програми — Сергій Гончаренко.

Теми триденного тренінгу охопили такі питання:

  • Комунікація та розвиток партнерства зі ЗМІ. Логіка та потреби ЗМІ;
  • Етика адвоката й етика журналіста;
  • Токсична лексика в комунікації адвоката. Баланс між професійною лексикою та доступністю;
  • Ототожнення адвоката з клієнтом і суспільне сприйняття: комунікаційні стратегії у резонансній справі;
  • Інтерв’ю та коментар для ЗМІ;
  • Практика побудови адвокаційних компаній.

З ФОТОЗВІТОМ тренінгу можна ознайомитися за посиланням.

***

Програма «Адвокат Майбутнього» була розроблена протягом 2016-2017 рр. за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» з експертним внеском Канадської асоціації юристів. У 2018 р. Програма «Адвокат Майбутнього» реалізується Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки та проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що фінансується Урядом Канади та впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти.