Тренінг з розвитку soft skills для новопризначених прокурорів ОГП (група 8)

31 травня – 5 червня продовжилась серія тренінгів для новопризначених прокурорів, які пройшли відкритий конкурс у вересні 2020 року, перемогли у ньому і зайняли посади в Офісі Генерального прокурора. Вже сьома група пройшли шестиденний тренінг  з розвитку особистісних компетентностей (soft skills).

Програма включає навчання м’яким навичкам, а також сприяє формуванню активної професійної спільноти, зорієнтованої на зміни у середовищі прокуратури. Тренінги сфокусовані на моральних основах етики прокурорів, засадах справедливого правосуддя та ефективній усній та письмовій комунікації, розвитку лідерських навичок прокурорів.

Кожен прокурор і прокурорка, здійснюючи публічне обвинувачення, діють від імені усього суспільства, а отже є підзвітними йому. Вони оперують у складному комунікаційному середовищі на перетині інтересів та/або повноважень слідства, потерпілих, обвинувачених та їх захисників, суду, а також власного керівництва. Все це вимагає від прокурорів відточених комунікаційних навичок, опанування емоцій та розвитку лідерських здібностей.

Про те, як бути незалежними та брати на себе відповідальність за свою діяльність; як говорити з суспільством та працювати зі ЗМІ; як розвинути в собі лідера/лідерку; на які цінності спиратись при ухваленні рішень; як бути ефективним процесуальним керівником, як будувати партнерські відносини та якісно комунікувати з потерпілими, підозрюваними, слідчими, адвокатами та суддями, як працювати в команді; як впроваджувати зміни та як реагувати на зміни; як не вигоріти та не опустити руки та, головне; як своєю роботою підвищити рівень довіри суспільства, – про все це і дискутували учасники тренінгу протягом 5-ти перших днів програми.

Програма розроблена командою тренерів та експертів ГО Адвокат майбутнього
за підтримки Відділу з правоохоронних питань (INL) Посольства США в Україні на замовлення Тренінгового центру прокурорів України. Тренінги проходять у Правовому клубі PRAVOKATOR Координаційного центру з надання правової допомоги та Тренінговому центрі прокурорів України.