Дата 25.01.2019 - 27.01.2019
Місце проведення м. Київ, Конгрес-готель "Пуща"
Категорія учасників випускники програми

Тренінг «Аналіз та написання юридичних текстів», Київ

25-27 січня 2019 року в місті Києві Програма “Адвокат Майбутнього” проводить тренінг на тему “Аналіз та написання юридичних текстів”, який відбудеться у співпраці та за підтримки Посольства США в Україні.

Написання юридичного тексту  вимагає поєднання навичок аналізу та письмової комунікації. Як правильно організувати процес аналітичного мислення і відобразити його за допомогою мовних засобів – завдання тренінгу «Аналіз та написання юридичних текстів».

Тренерка:

  • Оксана Колумбет. В 2001-2002 роках, як учасниця програми JFDP фонду Фулбрайта, працювала в Юридичній школі Пітсбургського університету над розробкою навчальних програм та матеріалів з юридичної англійської мови для вузів України.

Експерти:

  • Пітер Ярош, американський федеральний прокурор, який на даний момент є радником з правових питань Департаменту юстиції США в Посольстві США в Україні. До роботи за кордоном пан Ярош працював у прокуратурі Сполучених Штатів – в Західному окрузі штату Вісконсін та в окрузі Арізона, де працював над складними фінансовими та корупційними злочинами. Він був прокурором у понад 100 судових процесах за участю присяжних, а також у більш ніж 50 апеляційних провадженнях. Він також працював тимчасовим суддею, прокурором місцевих і рівня штату органів прокуратури, а також у приватній юридичній компанії. Пан Ярош має ступінь бакалавра та доктора права з Університету штату Арізона та завершує магістерську роботу у Лондонському університеті в галузі міжнародного права. 
  • Вікторія Мітько, адвокатка, Голова Правління Громадської організації «Об’єднання адвокатів, які надають БПД». В адвокатській практиці з 1989 року. З 2012 року приймала участь у розбудові системи БПД на посаді директорки центру з надання БВПД у м. Севастополі, з квітня 2014 – начальниці управління забезпечення якості правової допомоги КЦ БПД. Пані Вікторія в якості експертки залучалась фондом Відродження і проектом РЄ «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні».
  • Андрій Орлеан, керівник програми «Права людини у досудовому розслідуванні» Експертного центру з прав людини та провідний науковий співробітник юридичного факультету КНУ імені Тараса Шевченко, д.ю.н., доцент. Брав участь в проведенні дослідження «Роль прокурора на досудовій стадії кримінального процесу» (2017) та дослідженні «Роль процесуального керівника – прокурора Спеціальної антикорупційної прокуратури на досудовій стадії» (2018 р.). Залучений до розробки стандартів досудового розслідування та проведення тренінгів для слідчих, прокурорів, оперативних працівників та суддів, викладачів. Працював у системі органів прокуратури та в системі органів внутрішніх справ України.
  • Сергій Гончаренко, адвокат, експерт програми «Адвокат Майбутнього», адвокат, кандидат юридичних наук, професор, завідувач кафедри прав людини, міжнародного та європейського права Академії адвокатури України, Заслужений юрист України. Стажувався у провідних адвокатських фірмах Канади за програмою Канадської асоціації адвокатів. Суддя ad hoc Європейського суду з прав людини, 2011–2012 та з 2014 – дотепер. Віце-президент Спілки адвокатів України, 2011–2016.