Дата 25.07.2019 - 27.07.2019
Місце проведення м. Київ, Конгрес-готель «Пуща»
Категорія учасників учасники трьох сезонів Програми

Семінар з філософії права «Шлях до справедливості: терни моралі?»

Чи міркуєте Ви над філософськими питаннями у розрізі права? А як часто Ви ставите собі питання: «Чи важливою є філософія права для практикуючого юриста?», «Чи можливою є справедливість у XXI столітті?»,  «У чому полягає відмінність позитивного та природного права?».

25-27 липня 2019 року Програма «Адвокат Майбутнього» традиційно проводить найочікуваніший та один з ключових у цьому сезоні міжмодульних західів — семінар з філософії права на тему «Шлях до справедливості: терни моралі?».

Участь у семінарі візьме 21 адвокат – представники та представниці трьох сезонів програми, яких було відібрано за анкетами. Всього програма отримала 63 анкети!

Експертами семінару стали історики філософії:

Андрія Баймейстра:

Доктор філософських наук, професор кафедри теоретичної і практичної філософії філософського факультету Київського Національного університету ім. Тараса Шевченка

Лектор Української школи політичних студій, «Культурного проекту», читає лекції в KMBS. Проводить філософські майстер-класи. Спікер TEDx. Сфера інтересів: метафізика, філософія свідомості, політична філософія, філософія права. Монографії: «Філософія права» (2007, 2010), «Біля джерел мислення і буття» (2012), «Тома Аквінський: вступ до мислення» (2012), «Буття і благо» (2014), «Вступ до філософського мислення: інтелектуальні подорожі до країни філософії» (2017). Є науковим редактором рубрики «Онтологія» в українській версії «Європейського словника філософій» (під керівництвом Барбари Кассен).

Світлана Матвієнко:

Голова Ради Лабораторії законодавчих ініціатив, кураторка Української школи політичних студій

Отримала філософську освіту у Києво-Могилянській Академії (філософія) та КНУ ім. Т. Г. Шевченка (теоретична та практична філософія). Розпочала свою професійну кар’єру у Центрі сприяння інституційному розвитку державної служби у 2007. Понад 10 років працює у громадському секторі. Експертка у питаннях політичного процесу, парламентаризму та громадянської освіти. До сфери наукових інтересів належить антропологія, політична філософія та сучасна західна філософія. Лекторка Української школи політичних студій. Головна редакторка Часопису«ПАРЛАМЕНТ». Захоплюється літературою та історією мистецтв.

Михайло Кольцов: 

Кандидат філософських наук, Старший викладач кафедри філософії та релігієзнавства Національного університету «Києво-Могилянська академія», лектор УШПС.

Колишній керівник Ситуаційного центру Президента України. Медіааналітик, учасник проекту StopFake. Фахівець у сфері удосконалення інструментів аналізу великих масивів інформації. Лектор Української школи політичних студій. Серед наукових інтересів – аналіз політики, візуалізація даних та інформаційна безпека.

 

Захід проходитиме за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні.