У чому секрет успіху? Відповіді – на І Форумі адвокатів майбутнього

28 вересня 2018 року у м. Києві відбувся перший масштабний Форум випускників та учасників Програми «Адвокат Майбутнього» на тему: «Адвокатська практика: секрети успіху».

Форум проводився за ініціативи учасників спільноти «Адвокат Майбутнього», який об’єднав для дискусії близько ста п`ятидесяти учасників –  адвокатів, представників суддівського корпусу та науковців.

У вітальній промові Оксана Дитинко, представниця організаційного комітету Форуму , випускниця Програми «Адвокат Майбутнього», партнерка Fomin&Partners зазначила, що особисті і професійні контакти в професії дуже важливі, а згуртована професійна спільнота є запорукою успіху нашої країни. У свою чергу к.ю.н., експерт програми «Адвокат Майбутнього», адвокат, Заслужений юрист України Сергій Гончаренко наголосив на тому, що програма «Адвокат Майбутнього» за своєю філософією та провідною ідеєю зацікавила людей і стала популярною в країні: «Ця програма є тим повітрям, без якої творча людина не може існувати, тож я бажаю Вам всім більше свободи».

«Той факт, що Форум відбувається, є свідченням, що сама Програма «Адвокат Майбутнього» вже відбулася. Головною метою і індикатором буде, якщо «Адвокат Майбутнього» стане спільнотою, якщо зможе згуртувати адвокатів навколо цінностей. Правнича професія існує, щоб утверджувати принципи верховенства права», – розповів керівник програми «Адвокат Майбутнього», Заслужений юрист України Андрій Вишневський.

Президент Асоціації правників України (2013-2017 рр.), співініціатор Програми Денис Бугай зазначив: «Ваша присутність підтверджує, що в нас формується професійна спільнота – Адвокати Майбутнього. Безумовно, ми маємо впливати на те, що відбувається в державі та адвокатурі, тому я закликаю вас бути активними».

Програмою форуму було передбачено три сесії та дві спеціальні доповіді. Розпочала роботу форуму панельна дискусія з актуальних питань кримінального процесу. До дискусії долучилися судді Верховного Суду та адвокати, ключова сфера практики яких пов’язана із захистом в кримінальних справах.

Після блискучої спеціальної доповіді судді Конституційного Суду України Василя Лемака щодо вимог до конституційної скарги, учасники форуму перейшли до обговорення механізмів побудови ефективного судового захисту. Від сучасних методів управління в суді – до кращих практик промов адвокатів – про все це говорили під час другої сесії форуму.

Як побудувати успішну практику, подекуди, в турбулентні часи, – на цю тему розмірковували під час заключної сесії форуму. Відносини партнерства, гонорарна політика, маркетингові інструменти та юридичні рейтинги стали ключовими питаннями для обговорення експертів.

Завершила офіційну частину форуму спеціальна доповідь від Андрія Осіпова «7 порад з ораторства», після якої спілкування учасників спільноти перейшло за межі зали конференції на вечірній фуршет за келихом вина.

«І Форум Адвокат Майбутнього «Адвокатська практика: секрети успіху» – один з найцікавіших заходів, коли кожного зі спікерів хочеться слухати і слухати. Дуже висока змістовна наповненість Форуму. І як же це нагадало мені саме навчання в Програмі. І як цього не вистачає частіше. А ще тут неймовірна й особлива атмосфера, поряд одногрупники, тренери, яких обожнюєш, нові усміхнені люди-теперішні учасники Програми. І я глибоко переконана, що ті знання, які ми отримали під час навчання, мали б викладатися ще в університеті, адже це те, що формує правильні фундаментальні засади співпраці з колегами, опонентами, ЗМІ, що дозволяє уникнути багатьох гострих кутів в майбутньому, правильно реагувати на виклики, які виникають щодня», – поділилася враженнями одна з учасниць форуму.

Уже зовсім скоро ми поділимося з вами цікавою інформацією та думками з кожної сесії форуму! Слідкуйте за новинами «Адвокат Майбутнього»!

Висловлюємо щиру вдячність ініціаторам та організаційному комітету І Форуму адвокатів майбутнього, всім доповідачам та учасникам заходу, які зробили внесок в успіх заходу. Окремо висловлюємо вдячність генеральним партнерам форуму – VB PARTNERS,  Академії адвокатури України, партнерам заходу – ARIO, Донець & Партнери, Nazar Kulchytskyy & Partners, партнерам сесії – Legal Alliance та «Закон Перемоги», а також тижневику «Юридична газета» за медіа-підтримку заходу.

Читати далі:

Поради адвокатам у кримінальному процесі – нотатки з першої сесії форуму.

Ефективний судовий захист – поради від експертів другої сесії форуму.

Секрети побудови успішної практики – нотатки з третьої сесії форуму.