Друга група Програми «Адвокат Майбутнього» розпочала третій модуль в Харкові

25 — 27 серпня 2017 року друга група Програми «Адвокат Майбутнього» (далі – Програми) розпочала в Харкові третій модуль, який присвячений надзвичайно важливій та актуальній темі ­ —  «Комунікація в адвокатській спільноті».

«Шейла Редел, експерт з питань професійного розвитку Канадської асоціації юристів, яка є розробником Програми «Адвокат Майбутнього», ще на почату Програми наголошувала, що «адвокату варто підходити до навчання з гарячим серцем та відкритим розумом». Бажаю учасникам Програми підійти до теми третього модуля саме з гарячим серцем та відкритим розумом, адже цей модуль присвячений вам – розвитку адвокатської спільноти та майбутньому адвокатської професії», — саме такими влучними словами відкрила ІІІ модуль програми «Адвокат Майбутнього» менеджерка українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Оксана Кікоть. Також з відкриттям третього модуля учасників привітала Голова правління ГО «Всеукраїнське об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» Вікторія Мітько.

Протягом тренінгу з учасниками працювали тренер Ірина Глущенкова та модератор третього дня – експерт Програми Юлія Лісова. Супроводжували процес експерти Програми — Ольга Жуковська, Андрій Костін та  Володимир Сущенко за підтримки керівника експертів українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Іванни Ібрагімової.

Триденний тренінг, присвячений темі «Комунікації в адвокатській спільноті»,  містив наступні теми: лідерство та  розвиток команди; стилі управління та менторство; перемовини на основі інтересів.  Учасники тренінгу також опрацювали теми постійного професійного розвитку та етики спілкування між адвокатами.

Адвокати-учасники звернули увагу, що тема адаптивного лідерства змусила замислитися над зміною власної поведінки: «Тільки на цьому тренінгу я зрозуміла, що лідерство, це не про керівника, а про зростання в собі, розширення кола діяльності, про те, як навчитися дивитися «назовні».

«Надзвичайно ціним є те, що навчання проходить у форматі тренінгів та дискусій. Наприклад, на третьому модулі під час тренінгу мені стало зрозуміло, що мої теоретичні знання з теми перемовини по інтересам ще треба відтренувати, власне, чим ми вдало і займалися на третьому модулі», – зауважила учасниця програми.

«Після тренінгу з менторства та наставництва я точно знаю, що тепер я буду будувати свою команду. І від сьогодні я знаю, як бути ментором та наставником для кожного помічника в моїй адвокатській кар’єрі», – зазначив учасник Програми.

З фотозвітом тренінгу можна ознайомитися за посиланням.

Нагадуємо, що Програма «Адвокат Майбутнього» – перша українсько-канадська програма професійного розвитку адвокатів, спрямована на розвиток soft skills. Вона була розроблена канадськими адвокатами та адаптована українськими експертами. З 707 конкурсантів було обрано 111 адвокатів, які протягом 2017 р. пройдуть 4 модулі у Києві, Львові, Харкові та Одесі. Теми модулів: робота з клієнтом, взаємодія адвоката з судом та іншими учасниками процесу, комунікація у адвокатській спільноті та зв’язки з громадськістю та медіа. Програма реалізується Асоціацією правників України (АПУ) та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів, що надають безоплатну правову допомогу (BALAP) за підтримки проекту “Доступна та якісна правова допомога в Україні”, що впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги та фінансується урядом Канади.