Експертна дискусія в Одесі від спільноти «Адвокат Майбутнього»

15 вересня 2018 року у м. Одеса випускники та учасники Програми Адвокат Майбутнього спільно з Радою адвокатів Одеської області провели семінар «Практика та методологія доказування у справах з КУпАП в аспекті статті 130» та експертну дискусію, присвячену обговоренню захисту прав адвокатів.

З вітальним словом перед слухачами семінару виступив заступник Голови Ради адвокатів Одеської області Андрій Костін. Доповідачами на заході виступили випускники Програми «Адвокат Майбутнього» Артем Донець та Алла Ширант. До дискусії  також долучився Олександр Козлов, учасник Програми «Адвокат Майбутнього», голова Комітету захисту професійних прав адвокатів та реалізації гарантій адвокатської діяльності Ради адвокатів Одеської області.

Уже традиційно, ключовими темами для обговорення та роботи в групах стали особливості захисту за ст.130 КУпАП на досудовій стадії та в суді, а також особливості підготовки до захисту за цією ж статтею для подальшого звернення до ЄСПЛ. За свідченням учасників, саме розгляд випадків з практики та робота в групах дозволяє найповніше охопити матеріал та відкриває нові підходи, які стануть у нагоді під час представництва інтересів клієнтів.

У частині обговорення захисту прав адвокатів Олександр Козлов навів цікаву статистику: у 2017 році адвокатами було подано 97 заяв про притягнення посадових осіб до адміністративної відповідальності за ч.5 ст. 212-3 КУпАП і складено 43 протоколи про адміністративне правопорушення. Водночас, лише 21% завершилися притягненням посадової особи до адміністративної відповідальності за рішенням суду.

Протягом 2017 року до Ради адвокатів Одеської області надійшло 14 звернень адвокатів про порушення їх професійних прав. За 6 зверненнями Радою адвокатів Одеської області були направлені повідомлення до правоохоронних органів про вчинення кримінального правопорушення.

Повний фотозвіт заходу – за посиланням.

***

Шановні учасники, ми нагадуємо, що Програма «Адвокат Майбутнього» рада отримувати та ділитися з усією спільнотою Програми Вашими успіхами та подіями професійного життя. Чекаємо на Ваші повідомлення за адресою: info@tomorrowslawyer.org

«Адвокат Майбутнього» – дієва мережа адвокатів, що об’єднує лідерів думок адвокатури, які надають правничу допомогу відповідно до найвищих етичних стандартів, є агентами змін у суспільстві та лідерами у професійній спільноті.

Програма «Адвокат Майбутнього» була розроблена протягом 2016-2017 рр. за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» з експертним внеском Канадської асоціації юристів. У 2018 р. Програма «Адвокат Майбутнього» реалізується Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки та проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що фінансується Урядом Канади та впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти.