Друга Група Відкрила Чертвертий Модуль в Одесі

20 — 22 листопада 2017 року друга група Програми «Адвокат Майбутнього» пройшла четвертий модуль навчання, який був присвячений темам комунікації з громадськістю та медіа, а також ролі адвокації, адже однією з наскрізних тем Програми є підтримка реформ та змін. Для цього важливо опанувати навички, які дозволять адвокатам стати агентами змін.

Протягом модуля, учасники дискутували на тему співпраці з журналістами, ознайомившись з результатами опитування журналістів і адвокатів, яке раніше провели організатори Програми. Також адвокати на практиці відпрацювали вміння працювати перед камерою, навички інтерв’ювання та напрацювання спільної позиції команди адвокатів щодо комунікаційних стратегій в окремих кейсах. У форматі групової роботи учасники розробили програми адвокацій для окремих важливих та актуальних ініціатив, використавши при цьому теоретичні знання, отримані на модулі.

Відкриття модуля відвідав Голова Ради адвокатів Одеської області – Йосип Бронз, який у своїй промові зауважив: «Я сподіваюся, що Програма «Адвокат Майбутнього» стане острівцем, на якому розпочнеться відродження традицій адвокатури і зародження тих адвокатів, які стануть неперевершеними прикладами адвокатського ораторського мистецтва та бездоганного прикладом для молодших колег. Адже навколо вас мають формуватися осередки молодих колег і саме це дозволить відродити цінну традицію наставництва в адвокатурі. Змінюйте адвокатуру, займайтеся вдосконаленням! Бажаю всім вам відповідати вислову «Адвокат – це звучить гордо!».

Також на тренінгу були присутні менеджерка українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Оксана Кікоть, керівник Програми Андрій Вишневський та Президент Асоціації правників України у відставці Денис Бугай.

Протягом тренігу з учасниками працювали тренери Тетяна Трощинська, Лариса Денисенко та Яросла Юрчишин. Супроводжували процес експерти Програми — Ольга Жуковська, Володимир Сущенко, Андрій Костін та Юлія Лісова.

Теми триденного тренінгу охопили такі питання:

−      Комунікація та розвиток партнерства зі ЗМІ. Логіка та потреби ЗМІ;

−      Етика адвоката і етика журналіста;

−      Токсична лексика в комунікації адвоката. Баланс між професійною лексикою та доступністю;

−      Ототожнення адвоката з клієнтом і суспільне сприйняття: комунікаційні стратегії у резонансній справі;

−      Інтерв’ю та коментар для ЗМІ;

−      Практика побудови адвокаційних компаній.

Тема комунікації з громадськістю та ЗМІ не залишила нікого байдужим: «Після модуля я зовсім по-іншому подивився на роботу журналіста. Особливо я був вражений результатами опитування. Розуміючи важливість для адвоката у співпраці з журналістами буду налагоджувати таку співпрацю з урахуванням отриманих знань та навичок. Прикладу багато зусиль для роботи над собою. Особливо в аспекті балансу між професійною лексикою та доступністю» – поділився враженнями учасник.

«Модуль несподівано вразив. Особливість модуля в тому, що в ньому було багато і колективної роботи і індивідуальної. Багатогранність модуля та в той же час його націлена спрямованість зробили його ефективним і ми поїдемо у своє професійне майбутнє з відпрацьованими медіа-навичками та з розумінням того, з чого варто починати та як саме проводити реальні адвокатційні компанії» – зауважив інший учасник Програми по закінченню тренінга.

З фотозвітом тренінгу можна ознайомитися за посиланням.

Програма «Адвокат Майбутнього» реалізується Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки та проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що фінансується Урядом Канади та впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти. Програма «Адвокат Майбутнього» була розроблена протягом 2016-2017 років за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» з експертним внеском Канадської асоціації юристів. Погляди учасників та експертів Програми не обов’язково збігаються з офіційною позицією партнерів Програми «Адвокат Майбутнього».