Тренінг триває: адвокати майбутнього вчаться комунікації

15-17 березня 2019 року ІІ група третьої сотні Програми «Адвокат майбутнього» розпочала навчання з розвитку навичок soft skills. Група стала ювілейною – десятою у програмі і отримала кодову назву G10.

Перший модуль був присвячений комунікації з клієнтом. Адвокати виявляли, як краще вчитися розуміти клієнтів та їх потреби та надавати якісну допомогу.

Керівник програми Андрій Вишневський відкрив роботу модулю та розповів учасникам про витоки програми та про те, що чекатиме їх попереду.

Тренеркою модулю стала Світлана Савчук, сертифікована бізнес-тренерка з 15-річним стажем роботи у галузі бізнес-освіти. У якості асистента їй допомагала Людмила Гриценко, випускниця Програми, сертифікована тренерка з soft skills та тренерка системи БПД. Нагадаємо, що Людмила пройшла  тренінг для тренерів (ТоТ) з розвитку навичок роботи із вразливими групами клієнтів системи БПД, який був організований проектом «Доступна та якісна правова допомога в Україні» разом з Координаційним центром з надання правової допомоги.

Учасники проходили навчання у модулі під пильним оком експертки Програми Вікторії Мітько.

Під час модулю адвокати розвивали такі навички та знання:

  • Управління очікуваннями та налагодження двосторонньої комунікації. Інтерв’ю з клієнтом і роз’яснення ролі адвоката.
  • Етика спілкування з клієнтом, обов’язки адвоката перед клієнтом.
  • Надання рекомендацій клієнтові та звітування перед клієнтом.
  • Управління емоціями та стресом.
  • Розуміння ролі адвоката у просуванні рівного доступу до правосуддя.

З фотозвітом тренінгу можна ознайомитися за посиланням.

***

Програма «Адвокат Майбутнього» – дієва мережа адвокатів, що об’єднує лідерів думок адвокатури, які надають правничу допомогу відповідно до найвищих етичних стандартів, є агентами змін у суспільстві та лідерами у професійній спільноті. 

Програма «Адвокат майбутнього» була започаткована у 2016 році і вперше реалізована у рамках проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що виконується Канадським бюро міжнародної освіти за підтримки Уряду Канади у співпраці з Координаційним центром з надання правової допомоги. Наразі вона впроваджується і розвивається за підтримки Відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Громадською організацією «Адвокат майбутнього» у партнерстві з Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів БПД.